Kanelbrød er måske noget af det lækreste i denne verden. Denne opskrift er måske verdens bedste opskrift på kanelbrød.
Denne opskrift giver et lækkert blødt brød, der er fyldt med den bedste kanelremonce, jeg nogensinde har smagt. Det er virkelig godt. Jeg plejer ikke at komme glasur på, men det er selvfølgelig helt op til dig. Det er da også virkelig lækkert med lidt glasur på.
Dette brød er perfekt til eftermiddagskaffen. Det er også virkelig godt til hvis du har gæster. Vi bager det ofte dagen før. Det holder sig helt frisk i et par dage. Det skal blot opbevares i en lukket pose ved stuetemperatur.
Jeg håber, at du bager dette brød. Du bliver ikke skuffet. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere bageopskrifter her.
Udstyr
- 2 brødforme
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 4 dl mælk - lunken
- 100 g smør - smeltet
- 1 stk æg
- 1 dl sukker
- 1 tsk salt - groft
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 13 dl hvedemel
Remonce
- 150 g smør - blødt
- 250 g brun farin - eller sukker
- 1½ spsk kanel
- 2 tsk kardemomme - stødt
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Dejen er klæbrig, og det skal den være.
- Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Den skal hæve i 30-60 minutter.
Remonce
- Rør remoncen sammen.
Samling
- Form dejen til to flade firkanter, smør dem med remonce og evt. 100 g rosiner.
- Rul sammen og luk pakkerne så remoncen ikke kan løbe ud. Kom dejen i to rugbrødsforme foret med bagepapir.
- Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 ℃ i 25-30 minutter.Prøv evt. at stikke i brødene med en tør træpind, når tiden er gået. Hvis der hænger dej ved, skal de have lidt længere tid.
- Lad brødene køle af i formen, da remoncen ellers løber ud.
Tips og noter
- Prøv at tilsætte revet skal af en citron til dejen. Det er virkelig lækkert.
- Du kan evt. komme glasur på toppen.
- Du kan erstatte smøret i dejen med olie. 100 g smør erstattes med 1 dl olie.
0 kommentarer