Italiensk inspireret kylling er en ægte smagsoplevelse, der bringer den autentiske italienske køkken til dit middagsbord. Med saftigt kyllingekød og en harmonisk blanding af krydderier og ingredienser, tager denne ret dine smagsløg med på en rejse til Middelhavet.
Server den italiensk inspirerede kylling med en side af ris eller al dente pasta og en frisk grøn salat. Drys med friskrevet parmesanost for den fuldendte oplevelse af italiensk madglæde. Denne ret er ikke bare mad, det er en kulinarisk rejse gennem de solrige smagsnuancer fra Italien. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
- 1200 g kylling - overlår eller underlår
- 2 spsk olie
- 1 tsk rosmarin - tørret
- 3 fed hvidløg - presset
- 5 dl hvidvin
- 8 stk soltørrede tomater - fint snittet
- 1 ds flåede tomater
- 1 stk rød chili - frisk. Skåret i små stykker.
- salt
- peber
Sådan gør du
- Varm olien i en sauterpande eller stegegryde.
- Kyllingen brunes på alle sider.
- Hvidløg og rosmarin kommes ved og svitses. Hvidløgene må ikke brune.
- Vinen hældes ved. Lad det koge et par minutter før soltørrede tomater, flåede tomater og chili kommes i.
- Læg låg over og lad det småkoge i ca. 45 minutter.
- Serveres med et stykke groft brød og kartofler, ris eller kartoffelmos.
Tips og noter
- Du kan bruge hel kylling, overlår eller underlår. Du kan også bruge en blanding af overlår eller underlår. Hvis du bruger hel kylling, så skæres kyllingen ud i portionsstykker inden tilberedning.
- Jeg synes, at en sød italiensk hvidvin passer bedst til denne ret. Andre hvidvine kan dog sagtens bruges.
- Du kan selvfølgelig sagtens bruge frisk rosmarin istedet for tørret.
- Du kan erstatte frisk chili med en anelse chiliflager.
0 kommentarer