Håkonskager er en lækker småkage med marcipan og vanilje. De har en lækker sprød sukkerkant. Disse småkager smager helt utroligt godt. Vi bager disse kager hvert år op til jul og juledagene. De kan selvfølgelig spises hele året. Det er dog at betegne som en julesmåkage.
Dette er en lækker og sprød småkage. Håkonskager er perfekte til eftermiddagskaffen eller teen. Den milde smag af marcipan, smør, sukker og vanilje. Den knasende sprøde sukkerkant omkring er helt uimodståelig. Den har altid lyst til bare én mere.
Håkonskager er ikke bare lækre, de er også nemme at bage. I betragtning af hvor meget bedre de smager, end dem man køber, så er det helt sikkert umagen værd. Jeg håber, at du har mod på at bage disse småkager. Velbekomme
Du finder alle vores opskrifter på småkager her.
Ingredienser
Dej
- 200 g smør - blødt
- 90 g flormelis
- 75 g marcipan
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 g hvedemel
Sukkerkant
- 1 tsk æg
- 3 spsk perlesukker - eller rørsukker
Sådan gør du
- Alle ingredienserne kommes i en røreskål og samles til en ensartet dej. Du kan gøre det i hånden eller bruge en røremaskine.
- Form dejen til fire dejruller på ca 2,5 - 4 cm i diameter.
- Dejrullerne pakkes i husholdningsfilm og læges i køleskabet i minimum 2-3 timer - gerne til næste dag.
- Dejrullerne tages ud af køleskabet og pakkes ud.
- Hver dejrulle, pensles først i sammenpisket æg og herefter rulles de i rørsukker/perlesukker.
- Skær dejrullerne i skiver af ca. ½ cm.
- Læg småkagerne på bagepapir. De flyder lidt ud, så lad der være lidt mellemrum.
- Småkagerne bages ved 175°C almindelig ovn i ca. 12 minutter.
- Lad småkagerne køle af på bagepladen i ca. 1 minut. Derefter flyttes de til en rist. (Dog stadig på bagepapiret). Lad dem blive på bageristen til de er helt afkølede.
Tips og noter
- Småkager opbevares bedst i en kagedåse eller lufttæt beholder ved stuetemperatur. De holder sig i 2-3 uger. - De er dog klart bedst i den første uge.
- 2 tsk vaniljesukker svarer til 1 vaniljestang.
- Den ubagte dejstang kan uden problemer opbevares i fryseren i op til 3 måneder. Det er oplagt, at lave en dobbelt portion. Bag en ene portion med det samme og frys den anden ned pakket ind i bagepapir. Det gør det nemt at bage ekstra, når de første er spist.
0 kommentarer