Giv din stemme.
Gulerodsboller er det perfekte valg, når du vil bage noget sundt og lækkert. De saftige boller får deres dejlige konsistens fra de revne gulerødder, der både tilfører sødme og masser af fugt. Disse boller er ikke kun nærende, men også mættende, hvilket gør dem perfekte til både morgenmad, frokost eller som en snack i løbet af dagen.
En af de bedste ting ved gulerodsboller er, at de er utroligt nemme at lave. Med simple ingredienser som mel, gær, vand, salt og selvfølgelig gulerødder, kan du hurtigt bage et lækkert brød, som hele familien vil elske. Du kan også tilføje lidt solsikkekerner eller chiafrø for ekstra bid og næring.
Gulerodsboller er fantastiske både med smør, ost eller som en del af en sandwich. De holder sig friske længe, men kan også fryses ned og tages op, når du har brug for en hurtig og lækker snack. Prøv at bage en portion i dag, og oplev, hvordan gulerodsboller kan gøre dine måltider lidt mere spændende og nærende. Velbekomme.
Se flere opskrifter på brød og boller her.
Ingredienser
Boller
- 3½ dl vand - lunkent
- 50 g gær
- 1 stk æg
- 600 g hvedemel
- 50 g sukker
- 2 tsk salt - groft
- 50 gram smør - blødt
- 2 stk gulerod - revet
Pensling
- 1 stk æg - Kan erstattes med smør, mælk eller vand
- 1 knsp salt - fint
Sådan gør du
- Gæren opløses i det lunkne vand.
- Tilsæt æg og rør sammen.
- I en separat skål blandes mel, sukker og salt. Det tilsættes herefter til skålen med gærblandingen. Dejen æltes. Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.Ælt dejen godt igennem i ca. 6-7 minutter.
- Tilsæt herefter det bløde smør. Ælt dejen i yderligere 3 minutter.
- Gulerødderne vaskes og skrælles. De rives defter på den grove side af et rivejern.
- De revne gulerødder kommes i dejen, som herefter æltes i yderligere et par minutter.
- Dejen lægges på et meldrysset bord. Den trækkes et par gange og foldes sammen. Herefter lægges dejen i en skål og skålen dækkes til med et viskestykke.
- Lad dejen hæve i ca. 15 minutter.
- Dejen lægges igen på et meldrysset bord. Den trækkes et par gange og foldes sammen. Den skal ikke æltes.
- Dejen deles i 15 lige store stykker, som spændes op til boller. De placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Beklæd igen med et viskestykke og lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensel bollerne med det sammenpiskede æg. (Eller smør, mælk eller vand)
- Bollerne bages i ca. 15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 ℃ varmluft. Eller til de er flotte og gyldne.
Tips og noter
- 2 gulerødder svarer til ca. 100-150 g gulerod.
- Spis bollerne varme med smør. Det er virkelig lækkert.
0 kommentarer