Grillspyd med BBQ marineret svinekød er helt fantastisk på grillen her om sommeren. Disse grillspyd er lavet af nakkefilet. Jeg kan godt lide at bruge nakkefilet, da det er et stykke kød med lidt fedtmarmorering. Det giver lidt smag og struktur til kødet, samtidig med at det er utrolig saftigt og mørt. Det er selvfølgelig lidt til den fede side.
Hvis du ønsker en mere mager udskæring, så kan du f.eks. bruge filet eller mørbrad. Med denne marinade så vil du stadig få nogle fantastisk lækre grillspyd med BBQ marineret svinekød.
Savner du inspiration til grillretter, så finder du flere opskrifter til grillen her.
Måske du savner idéer til en god salat, som du kan servere til. Du finder inspiration til lækre salater her.
Jeg håber, at I vil nyde denne opskrift. Velbekomme.
Ingredienser
Kød
- 600 g svinekød i tern - Jeg brugte et stykke nakkekam, som jeg skar i tern.
Marinade
- 2 dl ketchup
- ½ dl æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 2 spsk brun farin
- 3 tsk worcestershiresauce - eller engelsk sauce
- 3 tsk citronsaft
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk chilipulver
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Hvis du bruger træspyd, så skal disse lægges i blød i lunkent vand i ca. 30 minutter inden brug.
Marinade
- Alle ingedienserne til marinaden kommes i en lille gryde. Lad det koge op under omrøring ved middel varme.
- Skru ned til lav varme. Lad det småsimre til det begynder at tykne. Det tager ca. 10 minutter.
- Lad det køle af et øjeblik inden du bruger det.
Kød
- Kødet skæres i tern i passende størrelse. Pas på at de ikke bliver for små, da de ellers er svære at sætte på spydene og de sætter sig fast i rillerne på grillen. Jeg foretrækker tern på 2x2 eller 3x3 cm.
- Vend kødet i marinaden. Du kan med fordel gøre det et par timer i forvejen og stille kødet på køl indtil det skal tilberedes. Det har godt af at trække lidt.
- Spydene grilles ved middel / høj varme i 15-20 minutter. De vendes flere gange undervejs. Stegetiden afhænger meget af hvor varm din grill er og størrelsen på dine kødtern.
Tips og noter
- Lad saucen køle af og hæld det i en lufttæt beholder, så kan det holde sig op til en uge i køleskabet.
- Hvis du kan lide din BBQ sauce med røget smag, så tilsæt lidt "Liquid smoke" også kaldet "Ren flydende røg". Det er flydende røgaroma, som kan tilsættes alle saucer eller bruges til f.eks. pulled pork eller andre retter hvor du gerne vil tilsætte røgaroma.
- Hvis du ønsker nogle mere magre grillspyd, så kan du f.eks. bruge filet eller mørbrad. Disse udskæringer er lidt mere magre end nakkefilet. Med denne marinade, så bliver det stadig nogle fantastisk lækre grillspyd.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev. Vi lægger nye opskrifter ud hver uge.
0 kommentarer