Gnocchi med tomatsauce er en lækker Italiensk ret. Gnocchi er en slags pasta, som er baseret på kartoffelmos.
Når man laver gnocchi skal man passe på, at man ikke laver dem for store. De skal laves mindre end man ønsker det færdige resultat. Hvis man laver dem for store, kan det meget nemt føles som en stor klump dej man for ind i munden. Man skal være opmærksom på at de vokser meget under kogning. De kan blive op til dobbelt så store.
Det er også vigtigt at man ikke koger dem for længe. De kan blive ret seje og få en kedelig konsistens. Det sker hvis man ælter dem for meget eller de koger for længe.
Nu kan det lyde som om at det er en svær ret. Det er det ikke. Det er en nem, billig og lækker ret. Den er perfekt til den travle familie, som og gerne vil passe på budgettet. Velbekomme.
Du finder flere retter fra Italien her.
Ingredienser
Gnocchi
- 1000 g kartofler
- 250 g hvedemel
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
Tomatsauce
- 1 spsk olie - smagsneutral
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 2 ds flåede tomater
- 2 tsk timian - tørret
- 1 tsk basilikum
- 3 stk laurbærblade
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Tilbehør
- 50 g parmesanost
Sådan gør du
Gnocchi
- Bag kartoflerne i ovnen til de er møre. Jeg giver dem 45-60 minutter ved 180°C.Du kan også bage dem i mikrovnen.
- Fjern skrællen og kom kartoflerne i en skål.
- Kartoflerne laves til en mos. Brug evt. en kartoffelpresser eller kartoffelmoser. Der skal helst ikke være klumper.
- Læg melet i en bunke på bordet og bland det med salt og peber. Lav en fordybning til de mossede kartofler. Lav en lille fordybning i mos og mel, som du slår ægget ud i.
- Dejen skal æltes i hånden, da den ellers bliver for våd. Man skal passe på ikke at ælte for meget. Det bliver en meget blød dej. Dejen skal bare samles.
- Del dejen i 2 og rul ud som en pølse med en diameter på 1-2 cm. (Som en 1-krone). Skær stykker af på 1-2 cm.Drys de enkelte stykker med mel og lav evt. riller med en gaffel eller giv dem et twist eller et lille tryk med fingeren, så det ligner små puder.
- De færdige gnocchi koges i 2-4 minutter. De kommes i kogende let saltet vand og er færdige, når de flyder op til overfladen. Roter stille gryden frem og tilbage umiddelbart efter at dine gnocchi er kommet i gryden. Det forhindrer at de sætter sig fast i bunden.
- De færdige gnocchi tages op af vandet. Brug en hulske.
Tomatsauce
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Sauter løgene i den smagsnautrale olie ved middel varme i 2-3 minutter.
- Tilsæt hvid løg og steg i yderligere 1 minut.
- Tilsæt tomater, timian, basilikum, sukker, laurbærblade, olivenolie, salt og peber.
- Lad tomatsaucen simre under låg i 20 minutter.
- Tilsæt gnocchi. Hvis saucen er for tyk, så kan du tilsætte lidt af kogevandet fra dine gnocchi.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med frisk revet parmasan.
Tips og noter
- Vi bruger gnocchi som tilbehør istedet for kartofler, ris eller pasta. De smager lækkert og kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.
- Man bruger normalt italiensk durummel til gnocchi. Man kan dog godt bruge almindeligt hvedemel.
- Når du laver gnocchi, så skal kartoflerne helst bages i ovnen. Man bruger normalt ikke kogte kartofler, da de indeholder for meget vand. Det gør dine gnocchi gummiagtige.
- Man laver riller med en gaffel for det ser godt ud. Samt for at sovs kan sætte sig i rillerne og give smag. Hvis dine gnocchi er helt glatte, så glider sovsen af.
- Du kan anvende gnocchi istedet for pasta. Det smager lidt som pasta og kan erstatte pasta i de fleste retter.
- Det er vigtigt at man ikke bruger røremaskine. Hvis man bruger røremaskine, så bliver kartoflerne ved med at afgive væde. Dejen bliver derved for våd. Det gør de færdige gnocchi gummiagtige.
0 kommentarer