Gløgg – hjemmelavet. Opskriften på den klassiske krydrede gløgg med mandler og rosiner.
Denne opskrift er super nem. Den skal trække i nogle dage, men det kræver ikke meget arbejde.
Vi elsker den krydrede gløgg, som smager af jul og hygge. Den er selvfølgelig tilsat portvin, snaps og masser af lækre julekrydderier til at blande op med rødvin. Det er en super lækker og krydret gløgg.
Her får du opskriften på den klassiske gløgg. Du kan selvfølgelig købe færdiglavet gløgg, men denne gløgg er super lækker.
Du skal ikke bruge en kraftig rødvin eller en dyr rødvin. Vi bruger gerne en mild, ung rødvin. Gerne en relativt billig rødvin fra karton. Det giver efter min mening den bedste gløgg. Du kan skrue op og ned for krydderier og sødme, til du lige får den smag du synes hjemmelavet gløgg skal have. Velbekomme.
Du finder flere af julens opskrifter her.
Ingredienser
Gløggekstrakt
- 10 stk kardemommekerner - hele
- 10 stk peberkorn - hele, sorte
- 5 stk nelliker - hele
- 5 stk allehånde - hele
- 2 stk kanelstænger - hele
- 1 stk stjerneanis - hele
- 1 stk vaniljestang - flækket på langs
- 25 g ingefær - frisk, skrællet og skåret i strimler
- 100 g brun farin - eller muscovadosukker
- 50 g sukker
- 2 stk appelsiner - usprøjtet, gerne økologisk
- 2 dl portvin
- 1 dl solbærsaft - eller appelsinjuice
- 2 dl snaps - neutral.
Gløgg
- 2 liter rødvin
- 100 g mandelsplinter
- 50 g rosiner
Sådan gør du
Gløggekstrakt
- Alle de hele, tørrede krydderier kommes i en gryde. Sammen med vaniljestangen, der er flækket på langs.
- Ingefæren skrælles, skæres i skiver og kommes i gryden.
- Appelsinerne skrælles. Brug eventuelt en tyndskræller. Vær forsigtig med ikke at få for meget af det hvide med. Derefter presses appelsinerne. Saft og skræl kommes i gryden.
- Farin, sukker, portvin og solbærsaft tilsættes. Det hele varmes forsigtigt op, til det simrer.
- Gløggekstrakten simrer under låg i ca. 5 minutter.
- Grydens indhold samt snaps hældes i et par store skoldede og rengjorte patentglas med låg og lad det trække i et køligt rum i 1-3 uger. Smag gerne til undervejs og rør med en ren skoldet ske. Hvis du oplever at bitterheden fra appelsinskal eller stjerneanis smager for meget igennem så kan de tages fra.
Gløgg
- Lav gløggen helt færdig ved at si krydderier fra og komme ekstrakten i en stor gryde. Tilsæt rødvin. Varm forsigtigt gløggen op. Tilsæt mandelsplitter og rosiner. Smag evt. til med mere sukker. Servér rygende varm.
Tips og noter
- Du skal ikke bruge en kraftig rødvin eller en dyr rødvin. Vi bruger gerne en mild, ung rødvin. Gerne en relativt billig rødvin fra karton.
- Neutral snaps er fx Brøndums klar eller Aalborg Basis. Du kan også erstatte det med mørk rom.
- Gløggekstrakt kan holde sig i op til en måned i lufttætbeholder. Det skal opbevares mørkt og køligt. Gerne i køleskab.
- Læg evt. rosinerne i lidt snaps en time før servering.
- Tilsæt evt. mere sukker for en sødere gløgg.
0 kommentarer