Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Flæskesteg med sprød svær – i airfryer er en nem og hurtig måde at få perfekt tilberedt flæskesteg med de sprødeste svær. Mange tror, at det kræver ovn og lang tilberedningstid, men med airfryeren kan man faktisk få et saftigt og velsmagende resultat på kortere tid – og med langt mindre besvær.

For at lave flæskesteg med sprød svær – i airfryer skal du du blot følge denne nemme opskrift og efter kort tid vil du høre den eftertragtede sprøde knasen fra sværen, mens kødet forbliver mørt og saftigt.

Flæskesteg med sprød svær – i airfryer er perfekt til både hverdagsmiddag og festlige lejligheder. Server stegen med klassisk tilbehør som kartofler, brun sovs og rødkål for en traditionel oplevelse, eller prøv den i en sandwich for et moderne twist. Med denne metode er det nemt at opnå en autentisk flæskestegsmag med minimal indsats. Velbekomme.

 

Se også vores opskrift på flæskesteg i ovnen her.

 

Se vores opskrift på flæskesteg i sous vide her.
Flæskesteg med sprød svær - i airfryer
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 1 time 10 minutter
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 6 personer
Kalorier pr. portion 274

Ingredienser

  • 1200 g flæskesteg
  • 3 tsk groft salt
  • 6 stk laurbærblade
  • 15 stk sorte peberkorn
  • 4 kviste frisk timian - eller ½ tsk tørret timian
  • 5 dl vand - kogende

Sådan gør du
 

  • Det er vigtigt at sværen er ridset hele vejen igennem. Tag en skarp kniv og og gå alle rillerne efter. Flæskestegen skal være ridset hele vejen ned til kødet med ca. 5 mm. mellemrum.
  • Salt, laurbærblade, peber og timian kommes i bunden af din airfryer.
  • Flæskestegen placeres i airfryerkurven (uden rist), med sværene nedad. Det kogende vand hældes ved, så det dækker flæskesværene.
  • Flæskestegen skal have 20 minutter ved 200 ℃ i airfryer.
  • Tag flæskestegen ud og gnid stegen med salt på sværsiden. Sørg for at der kommer salt ned mellem sværen.
  • Kom risten i airfryeren og placer stegen på risten i airfryeren, med sværsiden opad. Giv stegen 50 minutter ved 200 ℃.
  • Flæskestegen tages ud. Lad den hvile utildækket i ca. 20 minutter inden servering. (Gem væden til sauce.)
  • Flæskesteg serveres med hvide kartofler, brune kartofler, dampede grøntsager, rødkål og brun sauce. Eller bruges til at lave en lækker flæskestegssandwich.

Tips og noter

  • Det er vigtigt, at man ikke ridser ned i kødet, da kødsaften eller trænger op gennem sværen. Det gør det meget sværere at få sværen sprød.
  • Flæskesteg kan laves af forskellige udskæringer.  De mest almindelige er ribbensteg, kamsteg og nakkekam. På billedet er det en flæskesteg af kamsteg. 
  • Laver du flæskesteg til jul, så kan det være lækkert med et par nelliker. De tilsættes sammen med laubærblade, timian og sorte peberkorn.
  • Brug gerne et stegetermometer. En flæskesteg skal have en kernetemperatur 60-62 når den tages ud. Temperaturen vil i hviletiden stige til ca. 65 ℃.
  • Flæskestegen må ikke tildækkes med staniol eller viskestykke eller andet, når deen hviler. Det vil resultere i bløde svær.
  • Det er en forrdel at sværen ligger vandret. For at den ligger lige, så er det som regel nødvendigt at løfte den ene side af flæskestegen. Det gør man ved at lægge noget under den ene side. Det kan være en skrællet kartoffel eller et stykke krøllet staniol.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 274kcalKulhydrater: 3gProtein: 45gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 126mgNatrium: 297mgKalium: 791mgFiber: 1gSukker: 0.02gVitamin A: 107IUVitamin C: 2mgCalcium: 35mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering