Fastelavnsboller i Airfryer er en himmelsk fornøjelse, der bringer traditionen ind i det moderne køkken. Disse luftige boller fortryller sanserne og pirrer smagsløgene på en uimodståelig måde. Med airfryerens magi bliver bollerne sprøde og gyldne på ydersiden, samtidig med at de forbliver dejligt bløde indeni.
Når du laver fastelavnsboller i airfryer, oplever du en perfekt balance mellem tradition og innovation. Den karakteristiske duft af friskbagte boller fylder køkkenet, og det er svært at modstå fristelsen til at tage en bid, så snart de kommer ud af airfryeren.
Fastelavnsboller i airfryer er ikke bare en lækker snack, de er en fejring af dansk kultur og tradition. Så næste gang du ønsker at forkæle dig selv og dine kære, så prøv disse himmelske boller, og lad dig fortrylle af deres magi. Velbekomme.
Se vores opskrift med fastelavnsboller i ovnen her.
Udstyr
- Airfryer
Ingredienser
Boller
- ½ dl mælk
- 15 g gær
- 50 g smør - blødt
- 1 stk æg
- ¼ tsk salt
- 2 spsk sukker
- 3 dl hvedemel
Vaniljecreme
- ½ stk æg - (resten til pensling)
- 1 spsk sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ spsk hvedemel
- 1 dl mælk
Marcipanremonce
- 40 g smør - blødt
- 40 g sukker
- 40 g marcipan
Pensling
- ½ stk æg
Glasur
- 50 g flormelis
- 1 spsk vand
Pynt
- 1 spsk krymmel
Sådan gør du
Boller
- Hvis mælken er kold, kan den med fordel varmes lidt i mikroovnen eller i en gryde. Den skal være lunken eller "lillefingervarm".
- Gæren opløses i den lunkne mælk.
- Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen. Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.Tilsæt mere mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter. Det giver en luftigere og lettere bolle.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Vaniljecreme
- Pisk æg godt med sukker og vaniljesukker. Pisk melet i. Bland det med den kolde mælk.
- Bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
- Rør af og til i cremen under afkølingen.
Marcipanremonce
- Smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet remonce.
Boller - fortsat
- Rul dejen ud til en firkantet plade på ca. 24x36 cm. Skær dejpladen igennem, så der bliver 6 kvadrater á 12x12 cm. (Der skal ikke mel på bordet. Det gør dejen sværere at samle. Dejen er nem at arbejde med, da der er relativt meget smør i dejen).
- Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme og ca. 1 tsk marcipanremonce på hver firkant.
- Saml dejen om fyldet til små "pakker" og klem sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" forrsigtigt til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad i bunden af kurrven på din airfryer på et stykke bagepapir. Det er vigtig at der er mellemrum mellem fastelavnbollerne. Bag dem evt. over flere gange, hvis de ikke kan være der allesammen.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. (Hvis du har en airfryer som kan gå ned til 40 ℃, så kan bollerne hæve her istedet i 20 minutter.)
- Bollerne pensles med æg og bages i 12 min. ved 180 ℃. Lad dem køle af på en bagerist. Bollerne kan evt. vendes når der er 2 minutter tilbage af tiden. Dette giver en mere gennembagt bund.
Glasur
- Glasuren laves ved at røre flormelis og vand sammen. Vær forsigtig med vandet, der skal meget mindre vand i end man skulle tro.
- Når bollerne er kølet af, kommes glasur på og de pyntes med krymmel.
Tips og noter
- Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.
- Fastelavnsboller er allerbedst når de er friskbagte. De kan dog sagtens holde sig 1-2 dage.
- De færdigbagte fastelavnsboller opbevares bedst i lufttæt beholder ved stuetemperatur.
0 kommentarer