Cucumber Mint Gimlet er en drink. En gimlet er en cocktail lavet af gin og lime. En beskrivelse af drinken fra 1928 var gin med lidt lime. En senere beskrivelse i Raymond Chandlers roman “The Long Goodbye” fra 1953 var, at “en rigtig gimlet er halvt gin og halvt Roses lime juice og intet andet.” Dette er i forhold er blevet brugt flere steder og er i overensstemmelse med proportionerne foreslået af “The Savoy Cocktail Book” fra 1930.
Det vides ikke præcis hvor drinken stammer fra og der er flere teorier. Den mest udbredte teori er at drinken blev opkaldt efter den britiske Royal Navy kirurg Sir Thomas Gimlette som levede fra 27. november 1857 – 4. oktober 1943. Drinken var een måde at få søfolk til at tage limejuice som medicin mod skørbug.
Her har jeg peppet drinken op med lidt agurkesaft og mynte. Du finder flere opskrifter på drinks her. Velbekomme.
Udstyr
- 1 Shaker
- 1 Muddler
- 1 Martiniglas
- 1 Si
Ingredienser
- 8 cl agurkejuice
- 4 cl gin
- 4 cl limesirup
- 10 stk mynteblade
- 3 store isterninger
Sådan gør du
- Mynteblade og lidt af augurkesaften kommes i en shaker. Muddle til bladene er ret ødelagt.
- Resten af ingredienserne kommes i shakeren. Ryst i 20-30 sekunder. Hæld gennem en si og i et martiniglas.
Tips og noter
- En gimlet er en cocktail lavet af gin og lime. En beskrivelse af drinken fra 1928 var gin med lidt lime.
- En senere beskrivelse i Raymond Chandlers roman “The Long Goodbye” fra 1953 var, at "en rigtig gimlet er halvt gin og halvt Roses lime juice og intet andet." Dette er i forhold er blevet brugt flere steder og er i overensstemmelse med proportionerne foreslået af “The Savoy Cocktail Book” fra 1930.
- Det vides ikke præcis hvor drinken stammer fra og der er flere teorier. Den mest udbredte teori er at drinken blev opkaldt efter den britiske Royal Navy kirurg Sir Thomas Gimlette som levede fra 27. november 1857 – 4. oktober 1943. Drinken var en måde at få søfolk til at tage limejuice som medicin mod skørbug.
- Jeg bruger en juicer, til at lave agurkejuice. Hvis du ikke har en juicer, så kan du skrælle og skære agurken ud og komme den i shakeren og derfter muddle den. så kan du sagtens få saften ud på den måde.
0 kommentarer