Chokolade og karamelkage er en skøn kage. Den er utroligt nem at bage og smager så fuglene synger.
På engelsk kaldes den Caramel shortbread, caramel squares, caramel slice, millionaire’s shortbread, millionaire’s slice, chocolate caramel shortbread eller Wellington squares.
Kært barn har mange navne. Det er dog også en utroligt populær kage. Der findes derfor også et utal af opskrifter og varianter. Dette er vores bud. Det er en meget nem opskrift. Den er samtidig lækker og sød. Vi håber, at du kan lide den. Velbekomme.
Se flere opskrifter på kage her.
Ingredienser
Bund
- 125 g smør
- 140 g brun farin
- 50 g kokosmel
- 140 g hvedemel
Midte
- 400 g kondenseret mælk - (svarer til 1 dåse på 397g)q
- 3 spsk sirup
- 25 g smør
- 1 knsp salt
Top
- 100 g chokolade - mørk
- 25 g smør
Sådan gør du
Bund
- Smørret smeltes og blandes med brun farin, kokos og mel. Det hele røres godt sammen.
- Dejen trykkes ud i et lille fad. Beklædt med bagepapir.Jeg bruger et fad på ca. 18x22 cm. Du kan også bruge et på f.eks. 20x20 cm.
- Bunden bages i en forvarmet ovn ved 175 °C i 15 minutter.
Midte
- Karamellen laves mens bundens bages. Kondenseret mælk, smør, sirup og salt varmes op, under omrøring, i en lille gryde til det koger. Når det koger, så skrues der ned for varmen. Lad gryden stå på varmen i yderligere 10 minutter, mens du rører. Det skal lige akurat ikke koge. Massen skal gerne blive en anelse tykkere og mørkere.
- Efter at bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 15 minutter stadig ved 175 °C.
Topping
- Lad kagen køle helt af inden topping kommes på.
- Chokoladen hakkes. Smørret smeltes og chokoladen røres i. Når chokoladen er opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.
- Kagen har bedst af at hvile i et par timer - gerne natten over. Ved servering skæres kagen forsigtigt ud i små kvadrater.
Tips og noter
- Jeg bruger et fad på ca. 18x22 cm. Du kan også bruge et på f.eks. 20x20 cm. Hvis du bruger et fad på f.eks. 20x40 cm, så skal du lave en dobbelt portion. Hvis du bruger en hel bradepande på 40x40, så skal du lave en 4 dobbelt portion.
- Den kage passer til 6-10 personer. Det kommer an på om det serveres alene eller sammen med andet.
- Server denne kage som dessert sammen med frugt. Det er super lækkert.
- Denne kage kan holde sig op til en uge i køleskabet.
- Denne kage er fryseegnet.
0 kommentarer