Bløde løg er en vigtig del af det danske køkken. Det er uundværligt til en hakkebøf eller en mørbradbøf. Men bløde løg er meget lækkert til mange andre retter. Min mormor serverede altid bløde løg til kogt torsk og min mor spiser altid bløde løg til kartoffelmos.
Hemmeligheden ved at få de perfekte bløde løg, er tålmodighed. De skal have tid til at stege så de bliver karamelliseret. Det tager omkring 40 min. Hvis man ikke har tid til det, kan man tilsætte sukker/honning, som karamelliserer hurtigere og dermed accelerer processen, men det giver selvfølgelig ikke helt samme resultat.
Så prøv denne lækre opskrift på bløde løg og du vil opleve noget man burde spise meget oftere.
Ingredienser
- 6 løg - store
- 2 spsk olie - eller smør
- salt
- peber
Sådan gør du
- Pil løgene og skær dem i mellemtynde ringe
- Varm en pande op ved middelhøj varme
- Kom fedtstof og løg på panden. Hvis det steger kraftigt, så sku en anelse ned for varmen. Løgene må ikke blive sorte
- Det tager lang tid for løg at karamellisere. Mange tilsætter sukker eller honning for at fremskynde processen. Hvis du tilsætter 1-2 tsk sukker eller 1 spsk honning sammen med et par spsk vand, så er stegetiden ca. 10 minutter. Hvis du vil lade løgene karamellisere naturligt, så er stegetiden typisk omkring 40-50 minutter
- Rør / vend løgene undervejs
- Smag til med salt og peber
Tips og noter
- Hvis du tilsætter 1-2 tsk sukker eller 1 spsk honning sammen med et par spsk vand, så er stegetiden ca. 10 minutter.
- Hvis du vil lade løgene karamellisere naturligt, så er stegetiden typisk omkring 40 minutter.
- Du kan krydre løgene med chili hvis du vil have nogle lidt stærkere løg
- Du kan tilsætte et par tsk soyasauce, hvis du kan lide løgene lidt mørkere og kan lide den umami/salt smag som soyasauce tilfører.
- Bløde løg er en klassiker til hakkebøffen, med er også rigtig lækkert til kogt torsk, stegt mørbrad, kartoffelmos og mange andre ting
0 kommentarer