Vaniljeis er ekstra lækker når den er hjemmelavet. Denne vaniljeis har en skøn smag af vanilje og en fantastisk og lækker cremet konsistens.
Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede vaniljeis. Det er samtidig en rigtig god grundopskrift på is. Du kan tilsætte alt muligt forskellig smag. Det kan være chokolade, lakrids, daim, oreo osv.
Det er en rigtig god dessert og velegnet til gæster. Man kan forberede den i god tid, da den sagtens kan holde sig lækker månedsvis i fryseren.
En god vaniljeis er en af vores favoritter. Vi serverer den med frisk frugt og chokoladesauce eller bruger den til isvafler. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Savner du inspiration til desserten?
Ingredienser
- 4 stk æggeblommer
- 1½ dl sukker
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
- Æggeblommer og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
- Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker.
- Mælk, fløde og vanilje kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
- Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
- Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.
Is på ismaskine med kompressor
- Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
Is uden ismaskine
- Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller. Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)
Tips og noter
- Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
- 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
- Opskriften giver 1-1½ liter is.
- 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken
- Prøv at tilsætte 100 g hakket chokolade eller marcipan. Det er super lækkert.
- Du kan også tilsætte knuste oreokiks, lakridskrymmel, frugt eller bær.
- Smagstilstætningerne tilsættes de sidste 5 minutter af køretiden i ismaskinen eller når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice.
0 kommentarer