Giv din stemme.
Grillet kylling på rotisseri med BBQ er en klassiker på grillen, der aldrig skuffer. Det er nemt, lækkert og giver en fantastisk smag af grill og BBQ. Der er noget helt særligt ved en hel kylling, der langsomt roterer over gløderne og bliver sprød og saftig på samme tid.
For at tilberede “Grillet kylling på rotisseri med BBQ” skal du starte med at marinere kyllingen i din favorit BBQ-sauce. Derefter sættes den på rotisseriet og placeres over indirekte varme. Mens kyllingen roterer, kan du nyde duften af grill og forberede tilbehøret.
“Grillet kylling på rotisseri med BBQ” er perfekt til en sommerfest eller en afslappet aften i haven. Server den med coleslaw, kartoffelsalat og et godt stykke brød. Denne ret er både imponerende at servere og nem at tilberede, hvilket gør den til en sikker vinder hver gang. Velbekomme.
Se flere opskrifter til grillen her.
Udstyr
- 1 Rotisseri
- 1 Foliebakke Eller fad der kan tåle høj varme
- 1 Grill
Ingredienser
- 1 hel kylling - renset
- 5 dl Hønsebouillon
BBQ marinade
- ½ dl olie
- 2 dl ketchup
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk engelsk sauce - eller worcestershiresauce
- 1 spsk eddike
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk paprika
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
- Grillen varmes op til 200°C. Se evt. noterne længere nede på siden.
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
- Rengør kyllingen og fjern evt. indmad. Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
- Kyllingen trækkes nu på rotisseripinden og fastgøres med de to spyd. Sørg for at kyllingen sidder midt på pinden.
- Rotisseriet fastgøres på grillen og motoren tændes, således at kyllingen roterer langsomt rundt. Et ildfast fad eller foliebakke placeres under kyllingen, således at den drypper ned i bakken. Hønsebouillonen hældes i fadet. Kyllingen pensels med marinaden. Du skal ikke bruge hele marinaden.
- Flere gange undervejs pensles kyllingen med marinade. Hvis vandet i bakken er fordampet, så tilsættes mere vand. Væden bliver til en lækker sauce, der er lige til at bruge.
- Kyllingen er færdig efter ca. 75 minutter. Brug evt. et stegetermometer. Kylling skal have en kernetemperatur på 75 °C.
- Vi serverer med kartofler, pommes frites eller ris og en lækker grøn salat. Velbekomme.
Tips og noter
- Jeg bruger en gasgrill. Du kan sagtens bruge en kulgrill. Det skal være en grill med låg. Kyllingen skal tilberedes ved inddirekte varme.
- På en vores gasgrill skruer man de to yderste brændere op på fuld styrke. (Der er fire brændere.) De to midterste brændere skal være slukket. Brug et termometer, da det kan være anderledes på din grill.
- Man kan bruge en røgboks, hvis man bruger gasgrill. Den placeres over en af de tændte brændere. Røgboksen fyldes med lidt flis eller grillkul. Det tilfører lidt grillsmag til retten.
- Bruger du en kulgrill, så skal du lægge kul eller briketter ude langs kanten, så der ikke er kul direkte under kyllingen. Brug et termometer, så du holder en konstant varme i grillen. Hvis der er for varmt, så kan du løfte låget på klem. Hvis grillen ikke er varm nok, lægges lidt mere kul på.
- Man kan sagtens komme flere kyllinger på samtidig. Det forlænger dog stegetiden. På billedet er der to kyllinger på samtidig. Det tog ca. 2 timer inden de var færdige.
0 kommentarer