Fastelavnsboller med cremet fyld er en forkælelse, der kun kommer en gang om året. Disse lækre boller er mere end en tradition – de er et symbol på ren nydelse. Cremen, luftigheden og den sprøde overflade skaber en harmoni af smag og teksturer, der er en sand hyldest til smagsløgene.
Disse fastelavnsboller er med vaniljecreme og marcipanremonce. Du kan selvfølgelig variere fyld og pynt efter smag og behag. Fyld fx dine fastelavnsboller med Nutella, Dulce de leche, syltetøj, kirsebær, stykker af marcipanbrød eller hvad dit hjerte ellers måtte begære. Med denne opskrift får de bedste fastelavnsboller i hele verden. Følger du opskriften, så er de faktisk også ret nemme at bage. Det er en oplagt chance for at tage børnene med i køkkenet.
Glæd dine sanser og del denne delikatesse med dem, du elsker. Fastelavnsboller med creme – en bid af ren lykke. Velbekomme.
Se vores opskrift på fastelavnsboller af wienerdej her.
Ingredienser
Boller
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 100 g smør - blødt
- 2 stk æg
- ½ tsk salt
- 4 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 6 dl hvedemel
Vaniljecreme
- 1 stk æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
Marcipanremonce
- 80 g smør - blødt
- 80 g sukker
- 80 g marcipan
Pensling
- 1 stk æg
Glasur
- 100 g flormelis
- 2 spsk vand
Pynt
- 2 spsk krymmel
Sådan gør du
Boller
- Hvis mælken er kold, kan den med fordel varmes lidt i mikroovnen eller i en gryde. Den skal være lunken eller "lillefingervarm".
- Gæren opløses i den lunkne mælk.
- Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen. Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.Tilsæt mere mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter. Det giver en luftigere og lettere bolle.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Vaniljecreme
- Pisk æg godt med sukker og vaniljesukker. Pisk melet i. Bland det med den kolde mælk.
- Bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
- Rør af og til i cremen under afkølingen.
Marcipanremonce
- Smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet remonce.
Boller - fortsat
- Rul dejen ud til en firkantet plade på ca. 36x48 cm. Skær dejpladen igennem, så der bliver 12 kvadrater á 12x12 cm. (Der skal ikke mel på bordet. Det gør dejen sværere at samle. Dejen er nem at arbejde med, da der er relativt meget smør i dejen).
- Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme og ca. 1 tsk marcipanremonce på hver firkant.
- Saml dejen om fyldet til små "pakker" og klem sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" forrsigtigt til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad i bunden af kurrven på din airfryer på et stykke bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
- Bollerne pensles med æg og bages i en forvarmet ovn i 12 minutter ved 200 ℃.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Glasur
- Glasuren laves ved at røre flormelis og vand sammen. Vær forsigtig med vandet, der skal meget mindre vand i end man skulle tro.
- Når bollerne er kølet af, kommes glasur på og de pyntes med krymmel.
Tips og noter
- Fastelavnsboller er allerbedst når de er friskbagte. De kan dog sagtens holde sig 1-2 dage.
- De færdigbagte fastelavnsboller opbevares bedst i lufttæt beholder ved stuetemperatur.
0 kommentarer