Torsk med broccoli, nye kartofler og sauce hollandaise er en nem, hurtig og utrolig lækker ret.
Når du køber torsk, så sørg for at den er frisk. Den skal lugte frisk og dejligt af havvand og ikke stinke af havn og fiskegarn. Hvis jeg køber fisk i et supermarked, så foretrækker jeg at købe fisk fra frost. Det er ikke min erfaring, at fisken i køledisken er frisk. Desuden har jeg oplevet at få optøet fisk, der er solgt som frisk fisk. Det er ret skuffende. Måske har jeg bare været uheldig. Måske er dit supermarked bedre. Det bedste er dog fisk, som man selv har været med til at fange. Så bliver det ikke bedre.
Når du har et godt stykke fisk, så er det bare at tilberede det. Denne opskrift er både lækker og nem. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Find flere opskrifter med fisk her.
Ingredienser
- 500 g Torsk - fileteret
- 1 kg kartofler
- 1 bundt broccoli
- ½ stk citron
Sauce hollandaise
- 2 stk æggeblommer - evt. pasteuriserede
- 150 g smør
- 1 spsk eddike - hvidvinseddike eller æblecidereddike
- 1 spsk citronsaft
- salt
- peber - hvid
Sådan gør du
Kartofler og grøntsager
- Kartoflerne renses og skrælles. De koges derefter i 15-20 minutter i let saltet vand.
- Broccoli renses og stokken skærres fra. Broccolihovederne koges derefter i 3-5 minutter i let saltet vand.
Torsk
- Torskefileterne skærres ud i passende portionsstykker. Kontroler at der ikke er ben i fisken. Skrab skindsiden ren med din kniv. Der må ikke være skæl på. Dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle. Kryder dem med salt og peber.
- En pande varmes op til middelhøj varme og der kommes lidt olie på panden.
- Fisken placeres på den varme pande med skindsiden nedad. Lad fisken stege i 3-4 minutter. Kom lidt smør på panden og vend fisken og lad den stege videre i ½ minut.
- Tag torskefileterne af panden og server straks. Server gerne med en skive citron.
Sauce hollandaise
- Smørret klares. Dette gøres ved at smelte det langsomt i en lille gryde og derefter skumme vallen af på toppen. Smørret hældes derefter forsigtigt over i en skål - uden at bundfaldet kommer med.
- Æggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike piskes sammen i en lille gryde ved svag varme. Du kan evt. gøre det over et vandbad. Det gør temperaturen nemmere at styre.Der vil dannes en skum, denne forsvinder når der kommer varme i saucen og det bliver en mere tæt creme.
- Smørret tilsættes langsomt. Start med at piske en smule af det smeltede smør og derefter lidt ad gangen. Du skal piske konstant, da saucen ellers har en tendens til at skille.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og hvid peber.
- Serveres med det samme.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge andet end torsk til denne opskrift. Du kan bruge andre lyse fisk som kuller eller lyssej.
- Når du steger fisken kan du komme en kvist timain eller rosmarin på panden. Det er super lækkert.
- Pas på at hollandaise saucen ikke kommer over 60 ℃ da den risikerer at skille. Brug evt. et termometer.
0 kommentarer