Giv din stemme.
Syltet græskar er en skøn og alsidig efterårsgodbid, som både er nem at lave og fyldt med smag. Med sin let krydrede og syrlige smag er syltet græskar et dejligt tilbehør til både kolde og varme retter. Det passer perfekt til alt fra stærke oste og pålæg til kødretter og salater, hvor det tilfører en lækker balance mellem sødme og syrlighed.
At lave syltet græskar kræver kun få ingredienser – græskar, eddike, sukker og krydderier som kanel, nelliker og laurbærblade, som giver den karakteristiske smag. Græskarternene koges i en krydret lage, indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Herefter hældes de på glas, hvor de kan holde sig i op til flere måneder og udvikle endnu mere smag.
Syltet græskar er et must-try til efterårsmenuen og en god måde at udnytte sæsonens græskar. Prøv det som et lækkert og farverigt element til tapas, eller tilføj det som en frisk kontrast til kraftigere retter – det vil uden tvivl blive et hit på middagsbordet. Velbekomme.
Se vores opskrift på græskarsuppe her.
Ingredienser
- 1 stk hokkaido græskar
- 2 dl lagereddike
- 2 dl sukker
- 1 spsk peberkorn - hele
- 2 stk laurbærblade
- 1 knsp salt - fint
Sådan gør du
- Græskaret skrælles og skrabes fri for kerner. Det skæres derefter i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller en tyndskræller.
- Lagereddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og salt kommes i en gryde og koges op.
- Når lagen koger kommes grækarskiverne. Det hele koger under låg i ca. 5-7 minutter.
- Kom herefter græskar og syltelage i rene, skoldede glas. Lagen skal dække græskarskiverne. Skru låg på og lad dem køle helt af på køkkenbordet. Opbevar dem herefter på køl.
Tips og noter
- Næringsindholdet er misvisende da det er for både græskar og lage. Da man ikke drikker lagen og lagen indeholder langt flere kacl end selve græskaret.
- Du kan sagtens lave tykke græskarskiver, så skal du blot lade dem koge liidt længere.
- Prøv at tilsætte smag til lagen. Vi kan rigtig godt lide at tilsætte stjerneanis. Det giver en rigtig lækker smag der minder om lakrids. Vi kommer 1-2 tørrede stjerneanis i hvert glas. Glasset skal stå i en lille uges tid inden du rigtig kan smage det. Det tager lidt tid før smagen er afgivet til græskarskiverne.
- Andre gode smagsgivere er sennepskorn, kanelstang, nelliker, dild, chili, ingefær, citron, lime eller rødløg. Måske prøver du det med noget helt andet. Skriv i kommentarfeltet hvad din favorit er.
- De syltede græskarskiver opbevares mørkt og køligt. De typisk holde sig ca. 2 uger i køleskab. Du kan dog forlænge holdbarheden ved at skolde glasset og derefter skylle glasset i atamon. Hvorefter at holdbarheden er op til 6 måneder i køleskab.
0 kommentarer