Scones er en slags bolle. Den har sin oprindelse i Skotland og er almindelig i det meste af Storbritannien som tilbehør på morgenbordet eller til eftermiddagskaffen.
Det er en lidt sød bolle og så er den bagt med bagepulver og ikke med gær. Det er derfor en bolle der er hurtig at bage, da den ikke skal hæve.
I mit barndomshjem fik vi ofte scones til morgenmad. Det var min far, som stod op og bagte. Det var selvfølgelig kun i weekender, men det var mega hyggeligt. Hele huset duftede dejligt af hjemmebag. Det er et godt barndomsminde. Det er den slags minder som jeg gerne vil give videre til næste generation.
Scones bliver ofte bagt med chokoladestykker i. Denne opskrift er dog uden chokolade.
Der er mange der godt kan lide scones med chokolade. Det er rigtig lækkert til eftermiddagskaffen. Hvis du gerne vil have chokolade i, så hakker du 100 g mørk chokolade og blander i dejen.
Jeg håber at du kan lide opskriften. Velbekomme.
Du finder flere bageopskrifter her.
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 60 g smør - blødt
- 2 stk æg
- 2½ dl mælk
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200°C.
- Kom de tørre ingredienser i en skål. Rør dem sammen. Tilsæt smør, æg og mælk. Ælt det hele sammen. Du behøver ikke ælte meget. Dejen skal blot samles.
- Del dejen i 3 stykker. Hvert af de tre stykker formes som en flad pandekage eller pizzabund. De skal hver være 20-25 cm i diameter. De skal alle kunne ligge på en bageplade sammen. Hver cirkel skærres ud i 4 stykker, som pizzaslices.
- Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bages i 15 minutter ved 200°C.
Tips og noter
- Der er mange der godt kan lide scones med chokolade. Det er rigtig lækkert til eftermiddagskaffen. Hvis du gerne vil have chokolade i, så hakker du ca. 100 g mørk chokolade og blander i dejen.
0 kommentarer