Pizzasnegle kan de fleste kan lide. De er gode til et hurtigt mellemmåltid og til madpakken, både til børn og voksne.

Du kan variere fyldet alt efter hvad du kan lide eller efter hvad du lige har ved hånden. En rest kød efter aftensmaden kan fint bruges, ja en rest kødsauce er også godt. Du kan også lave en vegetar udgave med tomatsauce og ost, tilføj evt. hvidløg.

For en lidt sundere udgave, kan du erstatte noget hvedemel, til grovmel.

Pizzasneglene kan også fryses, så du kan roligt lave en stor portion.

Pizzasnegle
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 20 snegle
Kalorier pr. portion 198

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 1 dl vand
  • 3 dl mælk - let
  • 2 tsk sukker
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl olie - Neutral olie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie
  • 600 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 ds flåede tomater
  • 0.25 dl olivenolie
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 0,5 tsk salt

Fyld

  • 200 g skinke - i strimler
  • 200 g revet ost

Sådan gør du
 

Dej

  • Opløs gæren i lunkent vand (30 grader)
  • Tilsæt mælk, sukker, salt, olie og halvdelen af hvedemelet
  • Ælt dejen sammen og tilsæt mere mel til dejen slipper

Tomatsauce

  • Ingredienserne blendes til en ensartet masse. Brug gerne en stavblender.

Samling af sneglene

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til en firkantet plade (ca. 35 x 40 cm).
  • Fordel pizzasaucen på dejen.
  • Fordel skinken på dejen.
  • Rul dejen fra den lange side til en roulade. Skær den ud i 20 stykker.
  • Læg sneglene på bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 20 min.
  • Drys sneglene med den revne ost.
  • Bag sneglene midt i ovnen i 10-12 minutter ved 225 grader almindelig ovn.
  • Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.

Tips og noter

  • Du kan sagtens erstatte en del af melet med fuldkornsmel. Bruger du fuldkornshvedemel, så kan du erstatte op til halvdelen melet. Hvis mere en halvdelen af melet er fuldkorn, så vil sneglene ikke hæve ordentligt. Personligt erstatter jeg højest 1/4 af melet med fuldkornsmel.
  • Hvis du bruger fuldkornsmel, så skal du tilsætte en anelse ekstra vand, da fuldkornsmel suger mere vand.
  • I stedet for skinke kan du bruge pepperoni, kebab eller noget helt tredje.
  • Du kan sagtens tilsætte løg, peberfrugt i tern, ananas, eller andet fyld som du synes er lækkert på pizza.
  • Pizzasneglene kan godt fryses. Både før og efter du har bagt dem. Hvis du fyser dem inden de er bagt, så skal de bare tø op på køkkenbordet inden du bager dem.

Næringsindhold

Serving: 1sneglKalorier: 198kcalKulhydrater: 26gProtein: 8gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 14mgNatrium: 376mgKalium: 114mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 107IUVitamin C: 2mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering