Oliventapenade er meget hurtigt og let at lave selv. 

Tapenaden bliver kun så god som de oliven du vælger at bruge. Du kan variere smagen ved at tilsætte forskellige ingredienser. Det kan være soltørret tomat, persille eller frisk timian.

Oliventapenade er god som dip til grøntsagsstave. Det smager også godt at smøre på brød eller i en sandwich. Velbekomme.

Oliventapenade
3.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 Stort glas
Kalorier pr. portion 1620

Ingredienser

  • 500 g oliven - sorte og grønne
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • 1 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du
 

  • Dræn oliven for vand i en si og hæld dem i en skål.
  • Pres hvidløg.
  • Tilsæt hvidløg, kapers, timian og olivenolie.
  • Blend tapenaden til du har en ensartet grovhakket masse. Du kan bruge en blender, stavblender eller foodprocessor. Jeg bruger stavblenderen.
  • Smag til med salt og server.

Tips og noter

  • Oliventapenade kan holde sig 1-2 uger på køl.
  • Det er måske ikke den kønneste ret, men den smager fantastisk. Brug det som dyppelse til grøntsagsstave. Eller som garnish på smørrebrødet. Det er lækkert og alsidigt. Det er en af vores favoritter.

Næringsindhold

Serving: 1Stort glasKalorier: 1620kcalKulhydrater: 22gProtein: 6gFedt: 177gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 17gEnkeltumættet fedt: 130gNatrium: 10350mgKalium: 239mgFiber: 17gSukker: 3gVitamin A: 1977IUVitamin C: 2mgCalcium: 277mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

3.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering