Giv din stemme.
Nektarintærte er den perfekte kombination af sødme og friskhed, som gør den til et skønt valg, når du vil servere en dessert, der imponerer. De saftige nektariner tilfører en naturlig sødme, som harmonerer smukt med den sprøde tærtebund. Nektarintærte er ideel til en sommerdag, hvor friske frugter er i højsædet, men kan nydes hele året rundt.
Dette er en lækker opskrift. Vi er i hvert fald vilde med den. Du kan erstatte nektarinerne med alle mulige andre frugter eller bær. Det er en rigtig lækker grundopskrift på en lækker frugttærte.
Server den gerne med en klat flødeskum, en lækker cremet vaniljecreme eller en kugle vaniljeis for at gøre oplevelsen endnu mere luksuriøs. Denne nektarintærte er ikke kun en fryd for øjet, men også en himmelsk oplevelse for smagsløgene. Perfekt til både hverdag og fest, vil den helt sikkert imponere dine gæster. Prøv at lave nektarintærte næste gang, du har brug for en sød afslutning på måltidet. Velbekomme.
Prøv denne tærte sammen med vores vaniljecreme med skyr.
Udstyr
- tærteform på ca. 24 cm
Ingredienser
Mørdej
- 120 g smør - koldt
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knsp salt - fint
- 1 stk æg - sammenpisket
Frangipane
- 100 g smør - stuetempereret
- 100 g sukker
- 2 stk æg
- 100 g mandelmel
Fyld
- 4-5 stk nektariner
Pynt
- 1 spsk flormelis
Sådan gør du
Mørdej
- Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet. Flormelis, salt og æg tilsættes og dejen samles med hænderne.
- Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir og lægges på køl i minimum 30 minutter.
- Smør tærteformen og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler.
- Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 ℃ varmluft i ca. 15 minutter.
Frangipane
- Pisk smør og sukker luftigt og pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mandelmelet i.
- Fordel frangipanecremen på den bagte mørdejsbund.
Samling ogbagning af tærte
- Nektarinerne skylles. De skæres derefter i tynde både og stenene fjernes.
- Netarinbådene trykkes en anelse ned i cremen
- Nektarintærten bages i en forvarmet ovn ved 175 ℃ varmluft i 30 minutter, eller til frangipanen er gylden.
Tips og noter
- Denne tærte passer til 6-10 personer.
- Frangipane er en vanillecreme med sød mandelsmag. Den er typisk i fransk wienerbrød. Den bruges også i andre kager. Herunder tærter.
- Du kan bruge denne opskrift til andre frugttærter. Du erstatter blot nektarinerne med anden frugt eller bær. Du kan sagtens bruge frosne bær. Det passer med 200-250 g frosne bær til en tærte.
- Server gerne kagen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Det er super lækkert.
0 kommentarer