Mormordressing er en meget enkel og lækker dressing. Den består kun af fløde, citronsaft, sukker, salt og eventuelt peber. Vi bruger som regel flormelis i stedet for sukker. Det er fordi, at flormelis opløses nemmere og derved er nemmere at røre ud. Citronsaften gør at dressingen bliver tykkere og får en lækker cremet konsistens. 

Vi spiser denne dressing ofte. Den passer utroligt godt til grønne salater. Det kan f.eks. være hoved-, hjerte-, frillice- eller romainesalat. Den sidste bliver også kaldet mormorsalat. Så kan man få mormorsalat med mormordressing. Det er da meget sjovt.

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter på dressinger her.
Mormordressing
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 10 minutter
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 personer
Kalorier pr. portion 151

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • spsk flormelis
  • spsk citronsaft - friskpresset
  • salt

Sådan gør du
 

  • Flomelis og citronsaft kommes i en skål og røres sammen til sukkeret er opløst.
  • Fløden tilsættes. Det hele røres sammen og smages til med salt og eventuelt peber.
  • Skålen dækkes til med et låg eller husholdningsfilm. Stil derefter skålen i køleskabet i mindst 20 minutter. Dressingen tykner en del under hviletiden.

Tips og noter

  • Man kan godt bruge citron fra flaske. Det er dog min erfaring at det giver en lidt tyndere dressing. Jeg anbefaler derfor friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 151kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 45mgNatrium: 404mgKalium: 45mgFiber: 0.02gSukker: 5gVitamin A: 591IUVitamin C: 3mgCalcium: 27mgJern: 0.1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering