Macaroni – med pasta og pølser. Forleden havde min søn fået Knorr Macaronette, da han havde været ude at spise hos en kammerat. Han kunne rigtig godt lide det og synes at vi skulle lave det herhjemme.

Jeg prøvede at købe en pakke og har nu lavet min egen opskrift. Den smager lidt som Knorr Macaronette, bare bedre. Den er også lidt stærkere, men hold igen på cayennepeber og så er den mindre stærk.

Vi kan alle lide denne ret og selv Villads synes, at den smager bedre end den fra Knorr.

Jeg håber, at du kan lide denne opskrift. Du finder flere pastaretter her. Velbekomme.

Macaroni - med pasta og pølser
4.7 fra 10 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 1290

Ingredienser

  • 500 g suppehorn
  • 2 spsk olie
  • 500 g pølser
  • 2 små løg
  • 4 dl hønsebouillon
  • dl piskefløde - kan erstattes med madlavningsfløde
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré - koncentreret
  • 1 spsk lys jævner - eller anden sauce jævner
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk peber
  • ½ tsk aromat - kan udelades
  • 1 tsk salt
  • 200 g revet ost - Jeg bruger mozzarella

Sådan gør du
 

  • Suppehornene koges efter anvisningen på pakken. Pas på du ikke koger dem for længe. De må gerne være lidt al dente. Dræn vandet fra i et dørslag.
  • Løg hakkes fint.
  • Pølserne skæres i mindre stykker. Jeg plejer at halvere dem på langs og halvere dem på langs igen. Så man får fire lange kvarte pølser. Dem skrærer jeg derefter ud i 3-4 stykker.
  • Varm olien op i en gryde. Steg løg og pølser ved middel varme i 4-5 minutter.
  • Tilsæt bouillon, fløde, paprika, tomatpuré, jævner, sukker, cayennepeber, peber, aromat og salt.
    Lad det hele komme i kog og lad det koge i 4-5 minutter under omrøring.
  • Kom pasta og sauce i et ildfast fad. Rør det sammen. Fordel revet ost på toppen.
  • Gratineres ved 200°C almindelig ovn i 30 minutter. (Eller til osten har den rigtige farve)

Tips og noter

  • Hvis du vil lave en lidt sundere version, så kan du tilsætte 3-4 revne gulerødder. De skal tilsættes sammen med pølser og løg. Lad saucen koge i 10 minutter efter alle ingredienserne er tilsat saucen.
  • Du kan også servere salat og flütes til. Det gør ikke retten mindre lækker.
  • Til denne ret bruger jeg som regel pølser uden skind. Det kan være partypølser eller bockwurstpølser, som ofte købes på glas.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 1290kcalKulhydrater: 135gProtein: 47gFedt: 63gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 0.04gKolesterol: 170mgNatrium: 2251mgKalium: 913mgFiber: 7gSukker: 12gVitamin A: 4099IUVitamin C: 5mgCalcium: 379mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

2 Kommentarer

  1. This is a grdat tip pparticularly to those new to the blogosphere.
    Shirt butt very precise information… Many thanks ffor
    sharung thiis one. A must read post!

    Svar
    • Thank you. That is very nice of you. 🙂

4.70 from 10 votes (10 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering