Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Kylling i karry med kokosmælk og ananas er en tropisk smagsoplevelse, der varmer både krop og sjæl. Denne eksotiske ret er både nem at lave og fuld af smag. Kombinationen af krydret karry, cremet kokosmælk og sød ananas skaber en harmonisk og afbalanceret smag, der vil begejstre både store og små.

Kylling i karry med kokosmælk og ananas er en fantastisk hverdagsret, der hurtigt bliver klar. Server den med en portion basmatiris og en frisk salat for et komplet måltid. Er du på udkig efter en mere festlig variant, kan du tilføje lidt cashewnødder eller ristede kokosflager som topping.

Kylling i karry med kokosmælk og ananas er en alsidig ret, der kan tilpasses efter din smag. Prøv at eksperimentere med forskellige grøntsager som for eksempel ærter, majs eller broccoli. Du kan også tilføje lidt chili for at give retten et ekstra kick. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Kylling i karry med kokosmælk og ananas
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 466

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 500 g kyllingebryst - skåret i tern
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 3 dl hønsebouillon
  • 4 dl kokosmælk - (svarer til en dåse)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 140 g ananas - skåret i tern
  • 1 stk æble - skåret i tern
  • 2 stk forårsløg - skåret i ringe
  • 1 håndfuld peanuts

Sådan gør du
 

  • Skær kylling i mundrette stykker og vend det i hvedemel, som er blandet med salt og peber.
  • Skær løg i halve ringe og steg dem i en tykbundet gryde i olie ved middel varme i ca. 2 minutter.
  • Tilsæt kylling og lad det stege videre i ca 2-3 minutter.
  • Tilsæt karry og paprika og steg videre i yderligere 1 minut.
  • Tilsæt herefter bouillon og kokosmælk og kog ved svag varme i ca. 8 minutter.
  • Æble og ananas skæres i tern og tilsættes. Lad det koge i 2 minutter.
  • Smag til med sukker, salt og peber.
  • Drys forårsløg og peanuts over og server med kogte ris og dampede grønsager.

Tips og noter

  • Vi har brugt kyllingebryst, men man kan selvfølgelig sagtens bruge kyllingeinderfilet istedet for.
  • Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse. 

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 466kcalKulhydrater: 24gProtein: 32gFedt: 28gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 82mgNatrium: 861mgKalium: 940mgFiber: 3gSukker: 11gVitamin A: 416IUVitamin C: 25mgCalcium: 54mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering