Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Hasselback kartofler i airfryer er en nem og lækker måde at lave sprøde og smagfulde kartofler på. Denne klassiske svenske ret får et moderne twist ved at bruge en airfryer, hvilket gør dem ekstra sprøde på en nem og hurtig måde.

For at lave Hasselback kartofler i airfryer skal du starte med at skære tynde riller i kartoflerne, uden at skære dem helt igennem. Pensl kartoflerne med smeltet smør eller olie, og krydr med salt, peber og eventuelt hvidløg eller rosmarin for ekstra smag. Derefter placeres kartoflerne i airfryeren ved 180 grader i omkring 25-40 minutter, indtil de er  helt møre og gyldne og sprøde.

Den hurtige tilberedning i airfryeren gør Hasselback kartofler i airfryer til en perfekt ret, når du ønsker et lækkert tilbehør på ingen tid. De er fantastiske som tilbehør til både kød og fisk, men kan også nydes alene med en lækker dip. Prøv dem, og oplev hvor nemt det er at lave gourmetkartofler på rekordtid. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med kartofler her.
Hasselback kartofler i airfryer
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 414

Ingredienser

Kartofler

  • 1 kg kartofler - mellemstore

Marinade

  • 1 dl olie - brug en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie
  • 6 fed hvidløg - presset
  • 2 tsk rosmarin - tørret
  • 4 stk laurbærblade - groft hakket
  • 2 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne vaskes og skrælles.
  • Der skæres evt. et lille stykke af "bunden" på hver kartoffel. Det gør at kartoflerne står mere stabilt.
    Skær tynde riller ca. ⅔ ned i hver kartoffel. Lad der være 3-5 mm imellem hver rille.
    Læg evt. kartoflerne mellem skaftet på to grydeskeer, spisepinde (eller andet med passende tykkelse), så undgår man at skære hele vejen igennem kartoflen.
  • Kartoflerne placeres i airfryerskuffen. Giv dem 10 minutter ved 180 ℃.
  • Skuffen åbnes og kartoflerne marineres med ca. halvdelen af marinaden. Det hele bages yderligere 15 minutter ved 180 ℃.
  • Skuffen åbnes igen og resten af marinaden pensles på kartoflerne. De bages herefter færdigt ved 180 ℃ i yderligere 15 minutter.

Tips og noter

  • Du kan erstatte nogle af kartoflerne med pastinakker eller andet rodfrugt.
  • Du kan sagtens bruge frisk rosmarin. Så bruger du blot. 2-3 stilke.
  • Værd opmærksom på at tilberedningstiden kar variere alt efter kartoflernes størrelse og sort. Stik derfor i kartoflerne for at kontrollere om de er gennemtilberedt.
  • Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 414kcalKulhydrater: 45gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 14gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gNatrium: 1195mgKalium: 1075mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 15IUVitamin C: 51mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering