Giv din stemme.
Frikadeller med feta og spinat er en skøn variation af den klassiske frikadelle, der bringer nye smagsnuancer til bordet. Kombinationen af den salte feta og den friske spinat giver retten et lækkert middelhavstwist, som både børn og voksne vil elske.
Disse frikadeller med feta og spinat er perfekte til både frokost og aftensmad. De kan serveres med en frisk salat, ovnbagte kartofler eller i en pita med en cremet tzatziki. Fetaens cremede konsistens og spinatens lette bitterhed passer perfekt sammen med det saftige kød og giver en dejlig balance i smagen.
En af de bedste ting ved frikadeller med feta og spinat er, at de er nemme at lave. Med blot få ingredienser kan du hurtigt trylle en lækker ret frem, som kan imponere selv de mest kræsne gæster. Prøv dem næste gang du vil sætte et nyt twist på din madlavning. Velbekomme.
Se vores opskrift på klassiske frikadeller her.
Ingredienser
- 400 g hakket svinekød
- 1 spsk salt - groft
- 1 lille løg
- 1 dl mælk
- ½ dl havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 1 stk æg
- ½ tsk peber
- 50 g spinat
- 100 g fetaost
Sådan gør du
- Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
- Spinat skylles og hakkes groft.
- Feta skæres i tern.
- Tilsæt løg, mælk, havregryn, hvedemel, æg og peber til farsen. Rør den godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
- Tilsæt spinat og feta. Rør i yderligere 1-2 minutter.
- Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
- Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.
Tips og noter
- Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
- Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
0 kommentarer