Fondant Kartofler lyder meget fint, men er meget lette at lave. Med fondant kartofler får du en kartoffel som tager sig godt ud og smager virkelig godt. 

Du kan servere dem dem til en rød bøf eller en god steg. Men har du lyst til fondant kartofler på en helt almindelig hverdag, kan et stykke kylling eller en grøn salat også være lækkert til. Det er fantastisk lækkert til al slags kød, fisk eller fjerkræ. Det er helt sikkert også lækkert til en vegetarret eller til en vegansk ret.

Det er en lækker kartoffel som egner sig fremragende til både hverdag og fest. Velbekomme.

Fondant kartofler
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 457

Udstyr

  • 1 Pande der kan tåle at komme i ovenen

Ingredienser

  • 1,5 kg bagekartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg - Pillet og hakket
  • 2 kviste frisk timian - Kan erstattes med 1 tsk tørret timian
  • salt
  • peber
  • 4 dl hønsebouillon

Sådan gør du
 

  • Du kan med fordel bruge store kartofler til denne opskrift. Kartoflerne skæres i en cylinder form. De skal være flade i toppen og bunden, så de kan stå stabilt på panden. Det er en fordel hvis kartoflerne er ca. lige store. Hvis der er en kartoffel der er markant større end de andre, kan du dele den i to.
  • Kartoflerne lægges i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Det fjerner noget af stivelsen fra kartoflerne. Tør kartoflerne tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
  • En pande varmes op til middel varme. Kom smør og olie på panden og lad det smelte. Kom kartoflerne på og brun dem på begge de flade sider. De skal stege 3-4 minutter på hver side.
  • Krydder kartoflerne med hvidløg, timian, salt og peber.
  • Tilsæt bouillon og stil panden i forvarmet ovn. De skal have ca 20-30 minutter ved 200 grader. Stik i dem med en skarp grøntsagskniv eller kødnål for at mærke om de er møre.
  • Kartoflerne serveres med det samme. Velbekomme.

Tips og noter

  • Timan kan erstattes eller suppleres med rosmarin. Det gør bestemt ikke retten mindre delikat.
  • Hvor lang tid karfofler skal have i ovnen, afhænger af hvor store de er og sorten. Typisk 20-30 minutter.
  • Det er en rigtig flot og festlig måde at servere kartofler. Det passer rigtig godt til steak, bøf eller steg. Server det til en culotte med en lækker salat. Det vil helt sikkert være et hit.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 457kcalKulhydrater: 72gProtein: 11gFedt: 15gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 30mgNatrium: 824mgKalium: 1688mgFiber: 5gSukker: 4gVitamin A: 346IUVitamin C: 23mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering