Flødekartofler er utroligt lækkert. Det har været et kæmpe hit i det danske køkken siden 80’erne. Det bliver da også kaldt 80’er mad.
Uanset så er det stadig helt vildt lækkert. Det kan spises som tilbehør til alle slags kød. Eller et lækkert supplement til den lækre buffet. Det er lidt fed mad og er derfor efter min mening rigtig godt sammen med en lækker salat.
Det er nemt at lave, da det meste af tilberedningen er at det skal passe sig selv i ovnen. Jeg har valgt at krydre med paprika, men her er mulighederne igen mange. Prøv at krydre det med karry, rosmarin, hvidløg eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange.
Jeg håber, at du vil nyde opskriften. Velbekomme.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- ½ L piskefløde
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
- Løget skæres i løgringe.
- Kartofler og løg lægges skiftevis i lag i et ildfast fad.
- Piskefløden hældes ud over.
- Paprika, salt og peber drysses på.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i en time.
- Lad kartoflerne hvile på køkkenbordet i 10 minutter inden servering.
Tips og noter
- Prøv at drysse kartoflerne med 100 g mozzarella. Det er uroligt lækkert.
- Prøv i stedet for paprika, at krydre med karry, rosmarin eller hvidløg.
- Hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartofler, så kan du erstatte halvdelen af fløden med mælk eller eventuelt grøntsagsboullion.
- Et sammenpisket æg kan tilsættes sammen med fløden. Det giver en mere cremet konsistens.
- Istedet for løg, så kan du skære en porre i tynde skiver o g tilsætte.
- Husk at tilmelde dig sydhavnsbloggens nyhedsbrev.
0 kommentarer