Giv din stemme.

4 fra 1 stemme

Fettuccine Mornay er en ret, der forener det bedste fra to verdener: den cremede og lækre mornaysauce og de brede, flade fettuccine-nudler. Kombinationen er simpel, men resultatet er uimodståeligt. Mornaysaucen, der er baseret på en bechamel, får en rig og fyldig smag fra ost, typisk Gruyère eller Emmental. Når den hældes over den al dente kogte pasta, skaber det en trøstende og hjertevarm ret.

Fettuccine Mornay er ikke kun lækker, men også overraskende nem at tilberede. Med få ingredienser og lidt tålmodighed kan du nemt trylle denne klassiker frem i dit eget køkken. Server den som en hovedret, eller som en del af en større menu. Uanset hvordan du vælger at servere din Fettuccine Mornay, er du sikker på at imponere dine gæster. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til aftensmaden her.
Fettuccine Mornay
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 25 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 979

Ingredienser

  • 500 g fettuccine - eller anden pasta
  • 100 g bacon
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 70 g spinat - frisk
  • 1 stk peberfrugt - rød
  • 4 stilke forårsløg
  • ½ liter mornaysauce
  • 100 g mozzarella - revet
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Kog den friske pasta efter anvisningen på pakken.
  • Bacon skæres i små stykker og steges på panden ved høj varme, til det bliver lækkert og gyldent.
  • Tag bacon af panden, men efterlad stegfedtet.
  • Skær kyllingen i små mundrette stykker og steg det i fedtet fra baconen.
  • Tilsæt oregano og timian.
  • Skær peberfrugten i stimler og hak forårsløgene og kom det på panden sammen med den friske spinat.
  • Lad kylling og grønsager stege i 3-4 min ved middel varme, smag til med salt og peber.
  • Læg den kogte pasta i et ildfastfad og fordel kylling og grønsager henover.
  • Hæl mornaysaucen ud over, og drys med revet ost.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 ℃ i 15-18 min, til osten et let gylden.
  • Tag fadet ud og server eventuelt med en lækker grøn salat og et hvidløgsbrød.

Tips og noter

  • Du kan bruge lige de grønsager som du har lyst til. Du skal bare tænke på at de kun er i ovnen i ca. 15 min. Så hvis du vælger fx. gulerødder skal de skæres i tynge strimler. Vi elsker at bruge sukkerærter, men ellers kunne det være broccoli, champignon eller squash.
  • Du kan også bruge det kød du lige har, det kunne også være en rest fra den foregående aften. Det kunne fx. være skinke, hamburgryg, oksekøb ståret i tynge strimler.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 979kcalKulhydrater: 103gProtein: 61gFedt: 35gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 214mgNatrium: 1327mgKalium: 1025mgFiber: 6gSukker: 9gVitamin A: 3012IUVitamin C: 47mgCalcium: 217mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering