Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Cuvettesteg i ovnen er en klassisk og nem måde at tilberede en lækker og saftig steg på. Denne udskæring af oksekød er både mør og smagfuld, og når den tilberedes i ovnen, får den en perfekt sprød skorpe og en rosa midte. Det kræver ikke meget forberedelse, men resultatet er imponerende.

Når du laver cuvettesteg i ovnen, er det vigtigt at give kødet tid til at hvile efter stegning, så safterne fordeler sig og bevarer stegens saftighed. Du kan krydre stegen med salt, peber og lidt hvidløg, eller tilsætte rosmarin for ekstra smag. Der er  mange muligheder. Her får du vores bud på en lækker cuvettesteg.

Denne cuvettesteg i ovnen passer perfekt til både festlige lejligheder og en hyggelig søndagsmiddag, serveret med ovnbagte kartofler og en god sauce. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med okseekød her.
Cuvettesteg i ovnen
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 417

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvecuvette

Krydderiblanding til kød

  • 3 tsk paprika
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk dild - tørret
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk cayennepeber

Til sauce

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • stegesky - fra din cuvette
  • 1 dl mælk - eller fløde
  • 1 tsk gastrik - eller engelsk sauce
  • 1 tsk sukker - eller 1 spsk ribsgelé
  • 1 tsk madkulør
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Tag gerne din cuvettesteg ud af køleskabet 30-60 minutter inden tilberedning.
  • Afpuds cuvetten så der ikke er for meget fedt på den. Især på bunden.
  • Rids fedtet på toppen i tern. Det gør du ved at ridse først den ene vej og dernæst den anden vej. Pas på at du ikke skærer ned i kødet.
  • Alle ingredienserne til krydderiblandingen røres sammen i en skål.
  • Gnid krydderiblandingen ind i kødet.
  • Nu skal stegen have lidt stegeskorpe. Der er to måder som jeg bruger. Den ene er på panden og den anden i ovnen.
    Panden: Cuvetten brunes grundigt på alle sider ved høj varme
    Ovnen: Stil stegen ind i en forvarmet ovn på 250°C varmluft og giv den 10-15 minutter. Til den har den ønskede farve.
  • Sæt et termometer i stegen. Sæt stegen i ovnen ved 150 ℃. Ved en kernetemperatur på 55 ℃ tager det ca. 45 minutter. (se noter længere nede på siden.)
  • Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
  • Din cuvette sous vide skæres ud i tynde skiver, hvor du skærer på tværs af kødets fibre.

Sauce

  • Smørret smeltes i en gryde. 
  • Kom hvedemel i og pisk, til det har samlet sig. 
  • Tilsæt nu med stegesky og mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, mens det opvarmes og jævnes. 
  • Tilsæt gastrik og sukker.
  • Lad saucen småsimre ved lav varme i 3-4 minutter under omrøring.
  • Tilsæt madkulør og smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Dette er de kernetemperaturer jeg bruger når jeg laver en cuvette i ovnen:
    • 49-52 °C Rød 
    • 53-55 °C Medium rare
    • 56-59 °C Rosa
    • 60-65 °C Gennemstegt 

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 417kcalKulhydrater: 7gProtein: 65gFedt: 13gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 243mgNatrium: 2620mgKalium: 1259mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 965IUVitamin C: 1mgCalcium: 60mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering