Chilimayo er en lækker cremet dressing, med lidt ekstra bid. Det er skønt til pommes frites, sandwich, kartoffelbåde og meget mere. Vi bruger både chilimayo til at dyppe i, men også til frokostbordet. Når du laver din egen chili mayonnaise, så bestemmer du også selv hvor stærk den skal være. Du kan nemt justere mængden af chili.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på dressing her.
Ingredienser
- 1 stk æggeblomme
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk eddike - - alle lyse eddiker kan anvendes
- ½ tsk chilipulver
- 1 tsk sriracha chilisauce
- ½ tsk sukker
- ¼ tsk salt - fint
- ¼ tsk peber - hvid
- 1 dl olie - - brug en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie
Sådan gør du
- Æggeblommer, hvidløgpulver, eddike, chilipulver, sriracha chilisauce, sukker, salt og peber piskes sammen i en skål. Brug gerne elpisker.
- Olie tilsættes i en tynd stråle, så det piskes ind i æggene efterhånden som det tilsættes. Det er vigtigt, at du ikke tilsætter det for hurtigt, da det ellers kan begynde at skille. Det kræver lidt tålmodighed.
- Smag til med salt og peber.
Tips og noter
- Opskriften giver ca. 120 g mayonnaise
- Kan holde sig op til en uge i køleskab.
- Hvis du synes at mayonnaisen er for tyk, så kan du piske et par dråber eddike eller vand i.
0 kommentarer