Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Bulgursalat med squash og mandler er den perfekte følgesvend til grill, fisk eller kylling. Den er også lækker som en selvstændig ret. Salaten er nem at tilberede, og du kan variere den med dine yndlingskrydderier og grøntsager.

En frisk og farverig bulgursalat er altid et hit på spisebordet. Denne version med squash og mandler er både lækker og nem at tilberede. Bulguren giver salaten en dejlig fylde, mens squashen tilfører en sødme og sprødhed. De ristede mandler giver salaten et knas og en ekstra dimension af smag.

Er du på udkig efter en lækker og næringsrig salat, der er perfekt til både hverdag og fest? Så prøv denne friske bulgursalat med sprød squash og ristede mandler! Bulgursalaten er fyldt med smag og konsistenser, og den er både mættende og sund.

Med sin kombination af fuldkorn, grøntsager og nødder er bulgursalat med squash og mandler en rigtig energiforsyner. Bulguren giver masser af fibre, squashen tilfører vitaminer og mineraler, og mandlerne bidrager med sunde fedtstoffer. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til aftensmaden her.
Bulgursalat med squach og mandler
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 420

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 100 g mandler
  • 1 stk squash
  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk cayennepeber
  • salt
  • peber
  • 1 dl rosiner
  • 1 bundt persille

Sådan gør du
 

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken.
  • Mandler hakkes groft og steges gyldne på en tør pande ved middel varme. Herefter tages de af panden og stilles til side.
  • Løg hakkes fint og steges i olie på panden.
  • Derefter skæres squash i små tern og tilsættes panden sammen med presset hvidløg. Lad det steget i 5 minutter.
  • Tilsæt spidskommen, kanel, cayennepeber. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt det kogte bulgur til panden.
  • Tilsæt rosiner og hakket persille.
  • Det hele vendes og de afkølede mandler drysses over og så er det klar til servering.

Tips og noter

  • Jeg har brugt persille, men du kan bruge de krydderurter du bedst kan lide - fx koianter eller mynte.
  • Du kan sagtens bruge andre tørrede frugter istedet for rosiner, fx tørrede abrikoser. 
  • Du kan sagtens lave bulgursalaten timer før, ja endda dagen før. Det er bare vigtigt at du tager salaten ud at køleskabet at par timer før severing. Hvis salaten er kold, er det svært, at smage de mange dejlige forskellige smage. Du skal også først tilsætte mandlerne lige inden servering, ellers bliver de bløde.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 420kcalKulhydrater: 61gProtein: 13gFedt: 17gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.03gNatrium: 618mgKalium: 809mgFiber: 15gSukker: 4gVitamin A: 1742IUVitamin C: 32mgCalcium: 144mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering