Brownie er en uimodståelig delikatesse, der får mundvandet til at løbe hos både børn og voksne. Denne luksuriøse chokoladekage er perfekt til enhver lejlighed, og dens intense smag og bløde tekstur gør den til en favorit i mange hjem.
I min verden er en brownie lækker sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Det er præcis, hvad du får her. Dette er helt sikkert en af favoritterne hjemme hos os. Den er elsket af alle der har smagt den.
Brownie er den perfekte søde godbid til at tilfredsstille din chokoladetrang. Nyd den alene eller med en kugle vaniljeis eller frisk frugt for en ekstra lækker oplevelse.
Gå ikke glip af muligheden for at forkæle dig selv og dine kære med denne fantastiske brownieopskrift. Med sin dybe chokoladesmag og bløde konsistens vil den helt sikkert blive et hit ved enhver lejlighed. Velbekomme.
Se flere bageopskrifter her.
Udstyr
- lille ildfast fad på ca. 20x20 cm
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 stk æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakaopulver
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt - fint
- 100 g hasselnødder - kan udelades
- ½ spsk olie
- 2 spsk rasp
Sådan gør du
- Smørret smeltes og køler lidt af.
- Hasselnødderne hakkes groft.
- Sukker og æg røres sammen i en skål. Brug eventuelt en køkkenmaskine.
- Hvedmel, kakao, vaniljesukker og salt røres sammen i separat skål.
- De tørre ingredienser hældes gennem en si ned til æggemassen. Derefter hældes det smeltede smør og de hakkede hasselnødder i og det hele røres godt sammen.
- Bageformen sprayes eller smøres med olie. Drys rasp i formen og vip formen, så raspen fordeler sig og sætter sig fast på olien. Hæld overskydene rasp ud.
- Hæld dejen i formen. Den behøver ikke at glattes ud. Dejen flyder ud, når den bliver bagt.
- Bag brownien i en forvarmet ovn ved 175 ℃ i 30 minutter.
- Lad brownien køle af i formen inden den skæres i stykker.
Tips og noter
- Denne kage kan skæres i 9-16 stykker.
- Kagen holder sig god i op til 3 dage.
- Denne kage kan godt fryses.
- Kom evt. lidt hakket mørk chokolade i dejen eller/og drys lidt hakket chokolade på toppen inden kagen kommes i ovnen.
- Denne kage skal ikke overbages. Det er vigtigt, at den ikke får for lang tid i ovnen. Kagen skal være klæbrig.
0 kommentarer