Beskidt chokoladekage er en meget lækker kage med masser af chokolade. Kagen er meget tung, det anbefales derfor, at man kun spiser et lille stykke. Vi serverer ofte denne kage sammen med is og friske bær. Det er rigtig lækkert med de friske syrlige bær som modspil til den tunge kage og den lækre kolde og cremede is. Det er perfekt. Jeg kan ikke komme i tanke på en bedre dessert. Denne kage kan være næsten flydende i midten. Deraf navnet beskidt chokoladekage.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- 1 spingform på ca. 24 cm i diameter
Ingredienser
- 4 stk æg
- 350 g sukker
- 100 g hvedemel
- 200 g chokolade - mørk
- 200 g smør
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes sammen til en lys og luftig masse. Brug gerne en elpisker.
- Smør og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme eller over et vandbad.
- Den smeltede chokolademasse vendes forsigtigt sammen med æggemassen. Det skal være en ensartet masse.
- Melet sigtes ned i dejen og det vendes forsigtig sammen.
- Springformen smøres indvendigt med fedtstof og drysses med rasp eller mel.
- Dejen hældes i formen og bages i en forvarmet ovn ved 200 °C almindelig ovn i 30 minutter.
- Kagen køler af i formen. Gerne til næste dag.
Tips og noter
- Denne kage er bedst dagen efter den er bagt. Den har godt af at have tid til at sætte sig.
- Denne kage kan sagtens fryses. Den tages blot op nogle timer i forvejen og tøes op ved stuetemperatur.
- Kagen er meget blød i midten. Den kan være næsten flydende.
- Dette er en virkelig tung kage. Derfor anbefales blot et lille stykke til hver. Den er rigtig god at servere sammen med is.
0 kommentarer