Skinkeschnitzel med champignonsauce er en skøn klassisk ret. Denne ret smager utroligt lækkert og er nem at lave. Vi serverer gerne skinkeschnitzel med lidt grøntsager eller en salat. Her har vi serveret den med ærter. Det kan også være lækkert med nogle stegte eller dampede grøntsager eller en lækker grøn salat.
Denne champignonsauce er utrolig lækker og cremet. Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre svampe hvis du vil. Prøv f.eks. med kantareller eller et svampemix.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere klassiske danske retter her.
Ingredienser
Skinkeschnitzel
- 800 g skinkeschnitzel
- 100 g smør
- 4 spsk olie - smagsneutral. F.eks. raps- eller solsikkeolie.
- 2 stk æg
- 1 dl rasp
- 2 tsk salt - groft
- 1 tsk peber
Champignonsauce
- 250 g champignoner
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl madlavningsfløde
- 2 spsk sovsejævner - lys
Tilbehør
- 1 kg kartofler - nye
- 500 g ærter - fine
Sådan gør du
Skinkeschnitzel
- Skinkeschnitzlerne dyppes tørre med et stykke køkkenrulle.
- Bank skinkeschnitzlerne let med en kødhammer. Hvis du ikke har en kødhammer, så kan du alternativt anvende en kagerulle.
- Snitzlerne krydres med salt og peber.
- Kom melet ud på en tallerken.
- Æggene kommes i en dyb tallerken for sig og piskes sammen med gaffel.
- Rasp kommes i en tredje tallerken.
- Skinkesnitzlerne vendes først i melet, derefter i æggene og til sidst i rasp.
- Skinkeschnitzlerne steges i 2-3 minutter på hver side. Det er vigtigt ikke at stege dem for længe, da kødet ellers bliver meget tørt. De skal steges i rigeligt smør ved middel varme. De skal have en flot gylden farve på begge sider.
- Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme i et fad.
Champignonsauce
- Champignonerne renses og skæres i kvarte.
- Champignonerne kommes på panden og steges i 2-5 min.
- Bouillon, piskefløde og peber tilsættes. Saucen bringes i kog og simrer i ca. 2 min.
- Panden tages af varmen og saucejævner røres i under omrøring.
- Saucen koger videre i 1-2 min. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges. Bruger du frosne kan de spises efter optøgning. Du kan evt. give dem et hurtigt opkog. Personligt kan jeg godt lide dem varme. Jeg kommer dem frosne i en gryde og dækker dem med vand. Hvorefter jeg giver dem et opkog. Når vandet koger lader jeg dem koge i 30-60 sekunder, hvorefter jeg hælder vandet fra.
- Kartoflerne vaskes og koges i let saltet vand i 15-20 minutter indtil de er møre.
Tips og noter
- Lad skinkeschnitzlerne ligge og hvile efter at de paneret og inden de steges. Gerne i 10-15 minutter. Det giver en panering der hænger bedre ved. De må ikke røre hinanden, da de ellers klisterer sammen og paneringen ødelægges.
- Det er vigtigt ikke at spare på smøret til stegning af skinkeschnitzlerne, da du risikerer at de brænder på eller bliver tørre.
- Kog ikke ærterne for længe, da de bliver kedelige i farven og rynkede.
0 kommentarer