Kagecreme bliver brugt til mange forskellige kager. Vi bruger det i lagkager, fastelavnsboller, kanelstænger, cremelinser og meget mere. Listen er lang. Det er vigtigt, at man bruger en god kagecreme. Jeg kan på det kraftigste anbefale at lave din egen kagecreme. Den er tusinde gange bedre end nogen kagecreme man kan købe. Den er også billigere.
Kagecremen tilpasses til den kage, som man skal den bruge den til.
Kagecremen kan tilsættes citron- eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller lignende. Dette er perfekt til kanelstænger eller cremelinser.
Lidt flødeskum i kagecremen gør den mere let og lækker. Jeg plejer, at piske ¼ L piskefløde til en let flødeskum og vende i cremen efter den er kølet af. Dette er perfekt til lagkage.
Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på kager her.
Ingredienser
- 1 stk æg
- 2 spsk sukker
- 2½ tsk mel - eller Maizena
- 2½ dl mælk
- ½ tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Pisk det hele æg godt med sukker og vaniljesukker. Pisk melet i. Bland det med den kolde mælk.
- Bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
- Rør af og til i cremen under afkølingen.
Tips og noter
- Man kan sagtens bruge vaniljestang istedet for vaniljesukker.
- ½ tsk vaniljesukker svarer til ¼ vaniljestang.
- 1 tsk vaniljesukker svarer til ½ vaniljestang.
- 2 tsk vaniljesukker svarer til 1 vaniljestang.
- Kagecremen kan tilsættes citron- eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller lignende.
- Lidt flødeskum i kagecremen gør den mere let og lækker. Jeg plejer, at piske ¼ L piskefløde til en let flødeskum og vende i cremen efter den er kølet af. Dette er perfekt til lagkage.
0 kommentarer