Giv din stemme.
Lammekoteletter er en tidløs klassiker, der altid er et hit. Det møre kød med den karakteristiske smag passer perfekt til både hverdag og fest. Med få ingredienser og lidt kærlighed på panden, kan du trylle en lækker middag frem, som vil begejstre dine gæster.
Lammekoteletter er ikke kun nemme at tilberede, de er også utroligt alsidige. Server dem med sprøde kartoffelbåde og en lækker agurkesalat eller en cremet kartoffelmos og sprøde grøntsager. Alternativt kan du prøve en mere eksotisk variant med couscous og en frisk mint-salsa.
Uanset hvordan du vælger at tilberede dine lammekoteletter, så husk at lade kødet hvile i et par minutter, før du skærer i det. På den måde bliver kødet mere mørt og saftigt. Så næste gang du står i køkkenet og leder efter inspiration, så husk på de lækre og alsidige lammekoteletter. Velbekomme.
Se flere opskrifter til aftensmaden her.
Ingredienser
Kød
- 800 g lammekoteletter
Marinade
- 50 smør
- 2 spsk olie
- 2 tsk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal tilberedes. De må ikke være køleskabskolde når de steges.
På grill
- Grillen forvarmes til ca. 300 grader.
- Klar smøret og bland med krydderierne.
- Pensel dine steaks med det klarede smør og krydderier.
- Lammekoteletterne steges på grillen i ca. 4 minutter på hver side.
- Lad koteletterne hvile i ca. 5 minutter utildækket inden du skærer i dem.
På panden
- En pande varmes op til høj varme. Tilsæt olie til panden.
- Drys dine bøffer med salt og peber.
- Steg koteletterne 1-2 minutter på hver side til de har en god stegeskorpe.
- Sku ned for varmen og tilsæt smør, hvidløg og rosmarin. Vip panden lidt, så du nemt kan få fat i det smeltede smør med en ske. Øs varmt smør fra panden op på koteletterne. Skift, så du også vipper til den anden side og læg panden på kogepladen, så den også får varme. Det skal du gøre skiftevis gentagende gange. Fortsæt til koteletterne er stegt færdige. De skal have 2-3 minutter på hver side. (Se noter længere nede på siden).
- Når den ønskede kernetemperatur er nået tages bøfferne af panden. Lad bøfferne hvile i 5-10 minutter utildækket inden du skærer i dem.
Servering
- Server med kartoffelbåde og syltede agurker.
Tips og noter
- Stegetiden afhænger meget af tykkelsen på dine koteletter. Og selvfølgelig om du ønsker dem medium eller gennemstegt. Du kan bruge et stegetermometer.
- Rød - 55-60 C° - (ca. 2-3 minutter på hver side)
- Medium - 64-67 C° - (ca. 3-4 minutter på hver side)
- Gennemstegt - 69-72 C° - (ca. 5 minutter på hver side)
- Man skal huske at lade sine koteletter hvile. Når kødet bliver varmet op, så samler safterne sig inde i midten af kødet. Når man giver kødet tid til at hvile, så fordeler safterne sig i hele kødet igen. Hvis man er utålmodig og skærer i kødet med det samme, så løber saften ud af kødet og man får et tørt stykke kød.
- Grillristen kan evt. pensles med lidt olie, så koteletterne ikke hænger fast i risten.
0 kommentarer