Hindbæris er med sin lyserøde farve og fløjlsbløde tekstur et hit blandt både børn og voksne. Den naturlige og friske frugtsmag er utrolig lækker med den cremede fløde, og isens enkle ingrediensliste gør den let at lave derhjemme.
Hindbæris er den perfekte sommerforkælelse, der kan nydes året rundt. Den kombinerer friskhed med en sødlig og syrlig smag. Den intense hindbærsmag vækker sanserne og efterlader en forfriskende følelse, der er helt uimodståelig.
Når du laver hindbæris selv, kan du kontrollere kvaliteten af ingredienserne og tilpasse sødmen efter dine præferencer. Server den i skåle, på vafler eller som en forfriskende milkshake – mulighederne er uendelige.
Giv dig selv den ultimative forkælelse med hjemmelavet hindbæris, og lad dig fortrylle af den forfriskende smag. Velbekomme.
Se alle vores lækre desserter her.
Ingredienser
Hindbærpuré
- 350 g hindbær
- 1 dl sukker
Grundopskrift på is
- 4 stk æggeblommer
- 1½ dl sukker
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
Hindbær
- Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker. (Dette skal bruges til isen)
- Kom den tomme vaniljestang, hindbær og sukker i en gryde og kog op. Rør rundt og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Blend hindbærblandingen til en puré med en stavblender og tryk den gennem en si, så alle de små kerner sorteres fra. Brug bagsiden af en spiseske til at presse hindbærpuréen gennem sien.
- Hæld hindbærpuréen i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.
Grundopskrift på is
- Æggeblommer og sukker kommes i en skål og piskes til lys og luftig.
- Mælk, fløde og vaniljekorn med sukker kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
- Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
- Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.
Is på ismaskine med kompressor
- Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter.
- Hindbærpuréen tilsættes de sidste 5 minutter af køretiden i ismaskinen eller når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice.
- Herefter hældes isen i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
Is uden ismaskine
- Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller.
- Hindbærpuréen tilsættes når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice.
- Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)
Tips og noter
- Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
- 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
- Opskriften giver 1-1½ liter is.
- 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken
0 kommentarer