Giv din stemme.
Stegt kuller er en enkel, men utrolig velsmagende ret, der fremhæver den fine smag af denne milde hvide fisk. Kullerens faste kød gør den ideel til stegning, hvor en sprød skorpe kombineres med en saftig indre, der næsten smelter på tungen.
Der er noget helt særligt ved et saftigt og sprødt stykke stegt kuller. Denne ret er både enkel at tilberede og utrolig velsmagende. Kullerens milde smag gør den til en alsidig fisk, der passer godt til en lang række tilbehør.
Stegt kuller er en ret, der kan nydes året rundt. Om sommeren kan den serveres med en frisk salat og nye kartofler, mens den om vinteren er lækker med en cremet dildsauce og kogte kartofler.
Uanset hvordan du vælger at servere din stegte kuller, så er det en sikker vinder. Fisken er hurtig at tilberede, og resultatet er altid et måltid, der imponerer. Velbekomme.
Se flere opskrifter med fisk her.
Ingredienser
Torsk
- 600 g kullerfilet - med skind
- 1 tsk salt - groft
- 50 g smør
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Kullerfileterne ses efter og eventuelle ben fjernes. Skindet skrabes let med skarp kniv. Del eventuelt fileterne i mindre portionsstykker.
- Tør fileterne med et stykke køkkenrulle. Drys let med salt og lad fisken hvile i 15-20 minuter.
- Kullerfileterne steges i smør ved middelhøj varme med skindsiden nedad i 4-5 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend herefter fiskestykkerne og giv dem 1 minut på den anden side.
- Server de sprøde fiskefileter med skindsiden opad.
Tips og noter
- Denne opskrift kan bruges til alle hvide fiskefileter. Det er samme freemgangsmåde med fx torskefileter eller sejfileter.
0 kommentarer