Mini toast med laks og flødeost er en rigtig lækker fingermad. Du kan servere dette som en forret eller o’dourves. Vi serverer ofte denne ret sammen med velkomstdrink eller som forret ved festlige lejligheder. Den er perfekt til nytårsaften, bryllup, konfirmation eller andre festlige lejligheder.
O’Dourves kommer fra det franske køkken. Det er en fællesbetegnelse for små, lette og som regel kolde retter. De serveres ofte inden man bliver sat til bords for at vække appetiten. O’Dourves er et fransk ord, på engelsk kaldes de appetizers eller starters.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter til forretter her.
Ingredienser
- 30 stk mini toast
- 100 g skiveskåret røget eller gravad laks
- 100 g neutral flødeost
- 5 stilke purløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk dild
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ stk agurk
Sådan gør du
- Mini toast arrangeres på et fad. Laksen skærres i små skiver og fordeles på toastene.
- Purløg skylles og skæres i små stykker og blandes med den neutrale flødeost i en skål. Hvidløg presses ned i. Dild hakkes og blandes i.Salt og peber blandes i.Det hele røres godt sammen.
- Flødeosten fordeles på laksen. Det kan gøres forsigtigt med en lille ske. Man kan også bruge en sprøjtepose. Undgå at bruge for lille en tyl. Da purløg har en tendens til at sætte sig fast.
- Agurken fordeles på langs. Den bløde midte skabes ud med en ske og kasseres. Resten skæres i små skiver, som fordeles på toast/laks/flødeost.
Tips og noter
- Du kan bruge alle slags neutrale flødeost. Jeg har brugt philadelphia ost eller buko naturel.
Det hedder fortsat “Hors d’oeuvre”…