Madpandekager er super lækre. De kan laves med fyld af oksekød, kylling eller som vegetariske. Uanset hvordan du godt kan lide dem, så starter det med nogle gode pandekager. Med denne opskrift er du garanteret nogle lækre smagfulde pandekager.
Herhjemme er madpandekager et sikkert hit. Det er jeg sikker på at det er i de fleste børnefamilier.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se opskriften på fyldte pandekager med hakket oksekød her.
Ingredienser
- 4 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornshvedemel
- ½ tsk salt
- 3 stk æg
- 5 dl mælk
- 3 spsk olie - smagsneutral
Sådan gør du
- Hvedemel, fuldkornshvedemel og salt røres sammen i en stor skål.
- Æg, mælk og olie kommes i skålen. Det røres sammen med et piskeris. Man kan sagtens bruge en elpisker. Det skal piskes til en ensartet masse uden klumper.
- Dejen har bedst af at hvile i 30 minutter inden bagning.
- Panden varmes op. Jeg skruer op på 8 ud af 9 på min kogeplade. Hæld en smule (½ tsk) olie til den første pandekage. Til de øvrige er det ikke nødvendigt.
- Hæld en smule dej (ca. ½ dl) dej i midten på den varme pande. Drej panden med det samme, sådan at dejen fordeler sig på hele panden i et tyndt lag.
- Vend pandekagen når dejen stivner. Det tager ikke lang tid.
- Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme.
Tips og noter
- Denne opskrift giver 16-17 pandekager, hvis du bruger en pande med en diameter på ca. 20 cm.
- Med en almindelig stor pande på ca. 28 cm giver denne portion ca. 10 pandekager.
- Hvis du laver fyldte pandekager, så svarer denne portion til et måltid til ca. 4 personer.
0 kommentarer