Mac and cheese er ikke bare pasta med ost. Det er en ikonisk klassiker, der omfavner smagen af trøst og enkelhed. Denne ret tager almindelige ingredienser – pasta og ost – og forvandler dem til en himmelsk symfoni af smag.
Hver bid af Mac and cheese er en oplevelse af cremet, ostefyldt nydelse, hvor pastaens blødhed møder ostenes stringente rigdom. Den gyldne gratinering på toppen er som et løfte om, at hver bid vil vække minder om hjemmelavet kærlighed og familiens samvær.
Det er ikke uden grund, at dette er en hverdagsfavorit i mange hjem. Det er enkelt og smager forrygende. Server denne ret for sig selv eller som tilbehør til fx brisket, spareribs eller hotwings.
Prøv Mac and cheese og opdag, hvorfor denne enkle ret fortsætter med at være en favorit på bordet. Dette er en tidløs fornøjelse og vil forkæle dine smagsløg. Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Pasta
- 500 g pasta - fx suppehorn
Mornaysauce
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl mælk - gerne sødmælk
- 2 dl fløde - kan erstattes med mælk
- 125 g mozzarella
- 75 g cheddar
- 1 tsk salt - groft
- 1 tsk peber - hvid
Topping
- 100 g revet ost - mozzarella eller cheddar
- 3 spsk rasp
- 1 spsk paprika
Sådan gør du
Pasta
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra.
Mornaysauce
- Smelt smør i en tykbundet gryde og rør mel i veed middel varme. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Sørg for at alle melklumperne bliver rørt ud mellem hver gang du tilsætter mælk.
- Tilsæt herefter fløden.
- Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Det skal være en ret tynd sauce.
- Tag gryden af varmen og vend ost, salt og peber i. Rør til osten er smeltet.
Gratinering
- Kom pasta og sauce i et ildfast fad. Rør det sammen. Fordel paprika, revet ost og rasp på toppen.
- Gratiner i 20 min. ved 200℃ i ovnen.
- Server denne ret for sig selv eller som tilbehør til fx brisket, spareribs eller hotwings.
Tips og noter
- I denne opskrift har jeg brugt en kombination af mozzarella og cheddar. Du kan sagtens bruge andre oste. Fx egner maasdammer, Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano sig ganske udmærket.
0 kommentarer