Italienske sandwichboller er utroligt nemme at bage. De er perfekte til madpakken. Vi smører dem med lidt chilimayo, salat, agurk, tomat og pålæg. Nemmere bliver det ikke.
Der er ikke meget der kan slå en lækker hjemmelavet sandwich. Disse sandwichbrød er super nemme at lave. Det kræver blot fire ingredienser. De egner sig også rigtig godt til en lækker frikadellesandwich eller flæskestegssandwich. Mulighederne er mange. Du får det bedste resultat ved at ælte dejen godt igennem. Brødene kan sagtens fryses. Du luner dem blot i ovnen eller på brødristeren, inden de skal bruges. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere bageopskrifter her.
Ingredienser
- 5 dl vand
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- 550 g Tipo 0 hvedemel - måske lidt mere
Sådan gør du
- Gæren opløses i vandet.
- Hvedemelet røres i og dejen stilles til side og skal hvile i ca. 20 minutter. Det hjælpe melet med at optage væden.
- Dejen æltes igennem. En gærdej som denne bør æltes i mindst 10 minutter. Jeg gjorde det på en røremaskine. med dejkrogen. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan du sagtens ælte den med hænderne på bordpladen.Det er en meget våd dej. Den skal være smidig og elastisk.
- Kom dejen i en stor skål der er smurt med madolie. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer. Den må gerne stilles et lunt sted.
- Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Dejen deles i 10 aflange stykker. Placer stykkerne på et stykke bagepapir.
- Tænd ovnen på 250 ℃ varmluft. Lad ovnen forvarme med en tom bageplade i ovnen. Bagepladen skal også være varm.
- Når ovnen er varm, så tages bagepladen ud og bagepapiret med bollerne rykkes forsigtigt over på den varme plade. Pladen sættes ind i ovnen igen og bollerne bages i cirka 11-15 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
- Bollerne afkøles på en bagerist.
Tips og noter
- Italiensk mel inddeles efter glutenindhold.
- Tipo 00 er det fineste, formalede mel uden skaldele og kim. Dette mel passer. rigtig godt til fx pizza. Det giver saftige brød med sprød skorpe.
- Tipo 0 formalet omkring 70 procent. Dette mel har et højere proteinindhold end 00. Dette gør at det passer godt til italienske brød som focaccia og sandwichbrød.
- Disse boller kan sagtens fryses. De er super lækre efter en tur på brødristeren.
Kan dejen overnatte på køl og bages dagen efter?
Den kan sagtens overnatte på køl og bages dagen efter. Du skal blot bruge den halve mængde gær og lade dejen hæve i køleskab. Det vil sige, at du springer punkt 4 over. Når du skal bage brødene, så tager du dejen ud af køleskabet og former brødene, når du tænder ovnen. Det giver dejen mulighed for at temperere. God bagelyst.