Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Grøn giftkage (Bladankage) er en nostalgisk og farverig kage, som ofte bringer barndomsminder frem hos mange. Denne kage, der får sit karakteristiske navn fra sin skriggrønne farve, er en klassiker til fødselsdage og sammenkomster. Grøn giftkage er både enkel at lave og fyldt med en mild, sød smag, der passer til både store og små.

Selve kagen er en blød og luftig sandkage der smager lækkert af mazipan, og som er perfekt balanceret med en sød glasur. Det, der gør grøn giftkage særlig, er den klare grønne farve, som opnås ved at tilsætte konditorfarve til dejen. Den søde glasur kan eventuelt pyntes med krymmel for ekstra festlighed.

Grøn giftkage er et hit på ethvert kaffebord. I stedet for mandelessens kan kagen tilpasses ved at tilføje smagsgivere som vanilje eller citron til dejen. Uanset om du laver den til børnefødselsdage eller blot som en sjov weekendkage, vil den grønne farve og den lækre smag med garanti skabe glæde hos dem, du serverer den for. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på kage her.
Grøn giftkage (Bladankage)
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 Kage á 10 portioner
Kalorier pr. portion 3758

Udstyr

  • Bageform på ca. 20x20 cm

Ingredienser

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1.25 dl mælk
  • 2 tsk mandelessens
  • 4 tsk frugtfarve - grøn

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker piskes sammen.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Mel og bagepulver blandes og røres i.
  • Mælk, frugtfarve og essens blandes og røres i. Dejen røres godt igennem.
  • Dejen hældes i en smurt bageform eller en bageform beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages ved 200 ℃ i ca. 35 minutter.
  • Lad kagen køle af i formen.
  • Glasuren røres sammen og hældes ud over den afkølede kage.

Tips og noter

  • Vi har brugt en lysegrøn farve. Man kan selvfølgelig bruge en mørkegrøn, hvis man synes det er pænere.
  • Vi bruger saltet smør, når vi bager.
    • Man kan sagtens bruge usaltet smør, så skal man blot tilsætte 1/4 salt til dejen.
    • Man kan også bruge bagemargarine istedet for smør. Her skal man også tilsætte 1/4 salt til dejen.
    • Man kan også bruge olie istedet for smør. Man erstsatter 200 g smør med 2 dl olie (ca. 180 g). Man skal helst bruge en smagsneeutral olie, som fx rapsolie eller solsikkeolie. Her skal man også tilsætte 1/4 salt til dejen.
  • Denne opskrift giver 8-10 stykker kage.
  • Hvis du har en anden størrelse form kan du bruge denne tabel. Vær opmærksom på at bagetiden kan ændre sig. Du skal derfor holde øje med kagen.
    • ca. 16x16 cm - ½ portion dej
    • ca. 20x20 cm - 1 portion dej - bagetiden er ca. 35 minutter.
    • ca. 20x30 cm - 1½ portion dej
    • ca. 22x32 cm - 2 portioner dej - bagetiden er ca. 40 minutter.
    • ca. 26x35 cm - 2 portioner dej
    • ca. 32x38 cm - 3 portioner dej - bagetiden er ca. 45 minutter.
    • ca. 35x45 cm - 4 portioner dej (Bradepande til ovnen)

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 3758kcalKulhydrater: 514gProtein: 39gFedt: 177gMættet fedt: 108gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 46gTransfedt: 7gKolesterol: 772mgNatrium: 1933mgKalium: 639mgFiber: 6gSukker: 358gVitamin A: 5638IUVitamin C: 1mgCalcium: 564mgJern: 12mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering