Fyldte pandekager med hakket oksekød er en rigtig lækker og nem aftensmad. Det er en ret til både børn og voksne. Vi har bagt de lækreste bløde pandekager. De smager fantastisk sammen med det krydrede fyld. Det drysses med en lækker ost og gratineres i ovnen til osten er smeltet. Så bliver det ikke bedre.

Vi serverer ofte med kogte ris eller nachos. Det synes vi er lækkert. 

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Find mere inspiration til aftensmaden her.
Fyldte pandekager med hakket oksekød
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 1131

Ingredienser

Pandekager

  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • ½ tsk salt
  • 3 stk æg
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk olie - smagsneutral

Fyld

  • 1 spsk olie - smagsneutral
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber

Topping

  • 150 g revet ost
  • ½ stk grøn peberfrugt

Sådan gør du
 

Pandekager

  • Hvedemel, fuldkornshvedemel og salt røres sammen i en stor skål.
  • Æg, mælk og olie kommes i skålen. Det røres sammen med et piskeris. Man kan sagtens bruge en elpisker. Det skal piskes til en ensartet masse uden klumper.
  • Dejen har bedst af at hvile i 30 minutter inden bagning.
  • Panden varmes op. Jeg skruer op på 8 ud af 9 på min kogeplade. Hæld en smule (½ tsk) olie til den første pandekage. Til de øvrige er det ikke nødvendigt.
  • Hæld en smule dej (ca. ½ dl) dej i midten på den varme pande. Drej panden med det samme, sådan at dejen fordeler sig på hele panden i et tyndt lag.
  • Vend pandekagen når dejen stivner. Det tager ikke lang tid.
  • Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme.

Kødsauce

  • Løget pilles og hakkes.
  • Steg løg og hvidløg i olien ved middel varme i en gryde i 1-2 minutter.
  • Kom kødet i gryden og steg videre, indtil kødet har fået farve.
  • Tilsæt hakkedetomater, tomatpuré, chilipulver, cayennepeber og sukker.
  • Lad retten koge op og skru ned til lav varme. Lad retten simre uden låg i 20-30 minutter. Det meste væde må gerne fordampe. Du skal gerne ende med en sauc, hvor der ikke er meget væde.
  • Smag til med salt og peber.

Samling

  • Fordel kødsaucen i pandekagerne. Rul pandekagerne sammen og placer dem i et fad.
  • Drys ost på pandekagerne.
  • Kom pandekagerne i en forvarmet ovn på 200°C varmluft i 15-20 minutter. Eller til osten er smeltet og har fået farve.
  • Skær en halv peberfrugt i tern og drys på de færdige pandekager.
  • Serveres med det samme.

Tips og noter

  • Dette passer med et måltid til 4 personer. Hvis du serverer det som forret, så der nemt til 8 personer.
  • Vi serverer ofte denne ret med ris til.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1131kcalKulhydrater: 107gProtein: 52gFedt: 55gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 2gKolesterol: 251mgNatrium: 1467mgKalium: 1071mgFiber: 7gSukker: 12gVitamin A: 1010IUVitamin C: 25mgCalcium: 443mgJern: 10mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering