Fransk Løgsuppe er en vidunderlig kulinarisk rejse til Paris’ gader. Det er en perfekt ret til de kolde vintermåneder. Dyk ned i en skål fyldt med varme og smag med vores uimodståelige opskrift på Fransk Løgsuppe. Denne hjertevarmende klassiker bringer fornemmelsen af franske brasserier direkte til dit spisebord.

Fransk Løgsuppe, med sin rige bouillon og gyldne, karamelliserede løg, er en hyldest til det enkle og sublime. Denne opskrift er ikke blot en måde at lave mad på; det er en rejse gennem de brostensbelagte gader i Paris, hvor duften af simrende supper omfavner din sjæl.

Server Fransk Løgsuppe som forret eller en let aftensmad, akkompagneret af skiver af ristet brød og smeltet ost. Hver mundfuld er et skridt nærmere den autentiske smag af Frankrig. Oplev ægtheden i hvert bid, og lad Fransk Løgsuppe bringe det romantiske Paris til din spiseoplevelse. Bon appétit!

 

Se flere opskrifter på suppe her.
Fransk Løgsuppe
5 fra 4 stemmer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 610

Ingredienser

Løgsuppe

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin - (kan udelades)
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • liter bouillon
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt
  • peber - friskkværnet

Gratinering

  • 1 stk baguette
  • 200 g Gruyere ost

Sådan gør du
 

Fransk løgsuppe

  • Løgene pilles, halveres og skæres i tynde skiver.
  • Løgene steges i fedtstoffet ved middel varme i en tykbundet gryde til de karamelliserer flot gyldne. Det tager 30-40 minutter.
  • Hvidløg pilles, hakkes fint og tilsættes. Lad det stege videre i 1-2 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad den reducere til en tyk "sirup".
  • Herefter tilsættes resten af ingredienserne.
  • Lad retten simre i 20-30 minutter.
  • Smag suppen til med salt og peber og fordel den varme suppe i ildfaste portionsskåle.

Gratinering

  • Skær et par tykke skiver baguette kom rigeligt revet gruyere på brødet.
  • Skålene sættes i ovnen ved 200 ℃ i 10-15 minutter, til osten er smeltet og har fået een lækker gylden farve.
  • Suppen serveres rygende varm direkte fra ovnen.

Tips og noter

  • Du kan anvende grøntsags-, hønse- eller oksebouillon. Du kan også bruge en blanding af forskellige.
  • Der er mange forskellige oste som egner sig glimrende til denne ret. Det traditionelle valg er Gruyere, som er en schweizisk fast ost, der har fået navn efter området Gruyères, der ligger i kantonen Fribourg. Du kan dog sagtens bruge andre faste oste. Fx egner maasdammer, Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano sig ganske udmærket.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 610kcalKulhydrater: 58gProtein: 28gFedt: 26gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gKolesterol: 55mgNatrium: 2741mgKalium: 740mgFiber: 6gSukker: 15gVitamin A: 561IUVitamin C: 21mgCalcium: 667mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering