Flødebollekage er en super lækker og uimodståelig kage der smager af flødeboller. Jeg elsker flødeboller. Denne kage smager lækkert af flødeboller. En lækker sej bund, lækkert skum og den lækreste chokolade ganach.
Første gang jeg lavede den tog jeg den med hjem til min forældre. Min mor især, er vild med flødeboller. Jeg tænkte at det måske var noget for hende. Hun var vild med den. Hun har flere gange spurgt, om jeg ikke vil lave den igen. Den var også rigtig god.
Hvis du kan lide denne flødebollekage, så kan du måske også lide nogle af vores andre kager. Dem finder du her.
Her får du opskriften. Velbekomme.
Ingredienser
Bund
- 3 stk æggehvider - (ca 100 g)
- 150 g sukker
- 150 g mandler - usmuttede
Flødebolleskum
- 1 stk vaniljestang
- 250 g sukker
- 110 g glucosesirup
- 0,75 dl vand
- 5 stk æggehvide - (ca 150 g)
Chokoladeganache
- 150 g chokolade - mørk
- 1 dl piskefløde
- 25 g smør - blødt
- 1 knsp flagesalt
Pynt
- 1 spsk kokosmel
Sådan gør du
Bund
- Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse. De skal være stive nok til at du kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne slipper. Det tager typisk mellem 5 - 10 minutter.
- Blend mandlerne og vend dem forsigtigt i massen.
- Hæld dejen i en smurt spingform med bagepapir i bunden.
- Bages på nederste ovnribbe i ca 45 minutter ved 175 C°.
- Lad bunden afkøle i formen. Den kan godt tåle køleskab eller fryser.
Flødebolleskum
- Flæk vanlijestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret till de er jævnt fordelt.
- Kom sukker, vanlje, vand og glucosesirup i en gryde og kog det op til 117 C°. Brug et termometer til at opnå den korrekte temperatur.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. De skal være helt stive og danne toppe.
- Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne lidt efter lidt. Det skal være en meget tynd stråle, mens der konstant piskes. Efter at sukkermassen er tilført piskes videre i yderligere 10 minutter. Dette giver en sej og blank skum.
- Fordel flødebolleskummet på den afkølede bund.
Chokoladeganache
- Kom finthakket chokolade i en skål.
- Varm fløden i en gryder over medium varme under omrøring.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange.
- Tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til al chokoladen er smeltet og ganachen er blank.
- Lad den afkøle et øjeblik og fordel den på flødebolleskummet. Slut af med at drysse med kokosmel.
Tips og noter
- Kagen kan uden problemer holde sig lækker i køleskabet i et par dage, hvis den er dækket til med f.eks. husholdningsfilm.
- Dette flødebolleskum er det samme som vi bruger til at lave hjemmelavede flødeboller herhjemme.
- Jeg har skrevet kokos på som pynt. Den vakse vil dog se at der ikke er kokos på billedet. Det er fordi jeg selv bedst kan lide flødeboller uden kokos. Man skal selvfølgelig gøre som man selv synes.
0 kommentarer