Boller, nemme og lækre i Airfryer, er den perfekte opskrift til dig, der elsker friskbagte boller uden besværet ved traditionel bagning. Disse luftige og velsmagende boller er et hit til enhver lejlighed og er klar på ingen tid takket være airfryerens effektive tilberedning.
Med denne opskrift kan du nyde hjemmebagte boller på en hurtig og enkel måde. De bliver lækre og gyldne på overfladen med en blød og luftig konsistens indeni, præcis som boller skal være.
For at lave disse nemme og lækre boller i airfryeren skal du blot forberede dejen, forme bollerne, placere dem i airfryerens kurv og lade dem bage, indtil de er perfekt gyldne og duftende. Du kan servere dem til morgenmad, som en lækker snack eller som en del af dit næste måltid.
Boller, nemme og lækre i Airfryer, er den ultimative løsning, når du har lyst til friskbagte boller uden at bruge lang tid i køkkenet. Prøv denne opskrift i dag og lad dig fortrylle af den fantastiske smag og konsistens af hjemmebagte boller, der er klar på ingen tid. Velbekomme.
Se flere bageopskrifter her.
Udstyr
- Airfryer
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 spsk vand - lunkent
- 1½ dl mælk - (Kan erstattes med vand)
- 2 tsk sukker
- 1 knsp salt
- 2 spsk olie
- 5 dl hvedemel
Pensling
- ½ stk æg - Kan erstattes med smør, mælk eller vand
- 1 knsp salt - kan udelades
Sådan gør du
- Gæren opløses i det lunkne vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen.Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.
- Tilsæt mere mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter. Det giver en luftigere og lettere bolle.
- Tril dejen ud til en pølse og del den i 9 lige store stykker.
- Form bollerne og stil dem i kurven i airfryeren på et stykke bagepapir.
- Dæk bollerne til med et rent viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. (Hvis du har en airfryer som kan gå ned til 40 ℃, så kan bollerne hæve her istedet i 15 minutter.)
- Pisk ægget sammen med en gaffel og en halv tsk salt.
- Pensel bollerne med det sammenpiskede æg. (Eller smør, mælk eller vand)
- Bag bollerne i 12 minutter ved 180 ℃ i airfryer. Bollerne vendes når der er 2 minutter tilbage af tiden. Dette giver en mere gennembagt bund.
Tips og noter
- Spis bollerne varme med smør. Det er virkelig lækkert.
- Hvis du tager mælken direkte i køleskabet, så er det en god ide at give den 15-30 sekunder i mikroovnen, så den ikke er køleskabskold. Det får bollerne til at hæve flottere.
- 5 dl mel svarer til 300 g mel.
- Kom eventuelt kardemomme eller vanilje i. Det er der mange der godt kan lide.
- Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.
Fejl i opskrift, der skal enten dobbelt så meget væske eller halvt så meget mel
Hej Lisa
Der er ca. 2 dl væske (vand, mælk og olie) til 5 dl mel. Det giver en fast dej. Kommer du mere væske i, så får du en meget våd dej. Vi bruger denne opskrift ofte og har ikke oplevet problemer med mængden. Med venlig hilsen David