Bagekartofler fyldt med bacon, ost og purløg er perfekte som tilbehør til alle former for kød. De kan også nydes sammen med en lækker salat som et let måltid.

Denne opskrift giver en kartoffel med den lækreste cremede konsistens og masser af smag. Du bliver ikke skuffet. Det er en lækker kartoffel, som er perfekt til gæster.

Du kan sagtens lave disse kartofler på grillen. Det er perfekt som tilbehør til grillmaden. Der er lidt mere arbejde end med en almindelig bagekartoffel, men det er efter min mening umagen værd. Jeg håber, at du vil nyde denne opskrift. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Du finder flere opskrifter med kartofler her.
Bagekartofler fyldt med bacon, ost og purløg
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 436

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 20 g smør
  • ½ dl mælk
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 bundt purløg
  • 100 g bacon
  • 1 tsk salt - fint
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Bagekartoflerne vaskes grundigt, og duppes tørre med et stykke køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Gnid kartoflerne med olivenolie, og drys dem med lidt flagesalt.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200℃ i ca. 1 time eller til de er møre. Prøv at stikke i kartoflerne. Bagetiden afhænger af kartoflernes størrelse.
  • Halver kartoflerne på langs og lad dem køle af et øjeblik.
  • Skrab indmaden ud af kartoflen med en ske og kom det i en skål. Lad der sidde et tyndt lag mod skralden, så den ikke falder sammen.
  • Mos kartofelindmaden og tilsæt smør, mælk, mozzarella, purløg og bacon. Smag til med salt og peber og rør det godt sammen.
  • Fordel kartoffelfyldet i de udhulede kartoflerskind. Jeg bruger en sprøjteposer, men man kan sagtens gøre det med en ske.
  • Stil kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i ca. 20 min. eller til de er gyldne på toppen.
  • Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med det samme. Pynt med finthakket persille eller purløg.

Tips og noter

  • Du kan sagtens ekperimentere med andet fyld. Prøv f.eks. med parmasan, cheddar, skinke, løg eller spinat. Der er mange muligheder.
  • Prøv at erstatte mælken med fløde, flødeost eller creme fraiche. Det bliver rigtig lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 436kcalKulhydrater: 41gProtein: 19gFedt: 22gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 56mgNatrium: 1806mgKalium: 1070mgFiber: 3gSukker: 2gVitamin A: 379IUVitamin C: 13mgCalcium: 179mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering