Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Kinesisk appelsinkylling er en klassiker, der aldrig går af mode. Den perfekte kombination af syrlige appelsiner, sød honning og krydret chili skaber en uimodståelig smagsoplevelse, der får dine smagsløg til at danse. Retten er nem at lave og perfekt til en hurtig og lækker aftensmad.

Kinesisk kylling er faktisk ikke en klassisk kinesisk ret, men en ret der er opfundet og udviklet af kinesere bosiddende i USA. Det var ønsket om at bruge lokale friske råvarer. I USA bliver der dyrket mange appelsiner. Det er derfor nærliggende at bruge appelsiner sammen med de køkkenteknikker man allerede kender.

Hovedingredienserne er kylling, appelsiner, honning, sojasauce, eddike, ingefær, hvidløg og chili. Kyllingen marineres, frituresteges og vendes til sidst i en lækker sauce. Serveres med kogte ris eller nudler og pyntes med friske koriander eller forårsløg for ekstra farve og smag.

Næste gang du mangler inspiration til aftensmaden, skal du prøve kinesisk appelsinkylling. Det er en ret, som hele familien vil elske. Husk at tilpasse krydderierne efter din smag, så retten bliver lige præcis, som du kan lide den. Velbekomme.

 

Se flere asiatiske retter her.
Kinesisk appelsinkylling
5 fra 1 stemme
Samlet tid 45 minutter
Antal 2 personer
Kalorier pr. portion 872

Ingredienser

Kød

  • 300 g kyllingebryst

Marinade

  • 1/2 tsk salt
  • peber - friskkværnet
  • 2 spsk appelsinjuice

Dej

  • 2 dl majsstivelse
  • 2 stk æg

Til friturestegning

  • 1-2 liter fritureolie

Sauce

  • 1 spsk madolie
  • 1 tsk ingefær - fint snittet
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk chiliflager - (kan udelades)
  • 1/2 dl appelsinjuice - friskpresset
  • 3,5 spsk sojasauce
  • 1/2 dl brun farin
  • 1 spsk honning
  • 1,5 tsk appelsinskal
  • 3 spsk eddike
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk majsstivelse

Topping

  • 2 stilke forårsløg

Sådan gør du
 

Marinade

  • Kyllingebrystet skæres i mundrrette stykker.
  • Alle ingredienserne til marinaden røres sammen i en stor skål. Kyllingestykkerne røres i marinaden.
  • Dæk kyllingen til og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter.

Dej og friturestegning

  • Æggene slåes ud i en stor skål og majsstivelse tilsættes. Rør sammen med en gaffel. Rør til alle klumper er væk og dejen er skinnende og glat.
  • Kom kyllingen ned i dejen og rør sammen.
  • Kyllingen skal stege over 2 gange.
  • Første stegning: Olien opvarrmes til 180 ℃.
    Kom kyllingestykkerne i enkeltvis. Du må ikke komme flere stykker i, end at de ligger lidt spredt. Hvis de sætter sig sammeen, så kan du skille dem forsigtigt ad med to gafler.
    De skal sikkert steges over flere gange.
    Kyllingestykkerne steges i 3-5 minutter eller til overfladen er ved at blive hård. Behøver ikke at være gyldenbrun.
    Tag kyllingen ud og lad den hvile på fedtsugende papir i 10 minutter, inden den steges anden gang.
  • Anden stegning:
    Olien varmes op til 195 ℃.
    Du kan tilføje al kyllingen samme tid, fordi de ikke klæber til hinanden længere.
    Dobbelt stegning er nøglen til at sikre, at alle dine kyllingestykker bliver sprøde. Bliv ved med at røre, indtil du får en lys gylden farve.
    Tag kyllingen ud og lad den hvile på fedtsugende papir mens du laver saucen.

Sauce

  • Saucen laves i en wok. Hvis du ikke har en wok, så kan du bruge en sauterpande.
  • Varm panden op til middel varme. Tilsæt olie, ingefær, hvidløg og chiliflager og steg i 1-2 minutter
  • Tilsæt appelsinjuice, lys sojasauce, brun farin, honning og appelsinskal. Rør til sukkeret er smeltet.
  • Majsstivelse og vand blandes i en kop. Rør med en lille ske til alle klumper er væk.
  • Tilsæt eddike og majsstivelsevand.
  • Kog videre ved middel/lav varme. Konsistensen skal være som en tyk sirup. Det tager 2-3 minutter. Hvis saucen er for tynd, mister kyllingen sprødheden, når du blander det hele.
  • Sluk for varmen og kom al kyllingen i. Rør hurtigt rundt og sørg for, at alle stykkerne er godt belagt med sauce.
  • Server med kogte ris og frisk snittede forårsløg.

Tips og noter

  • Vegetabilske olier, der har et højt rygepunkt, er bedst til friturestegning. Herunder raffineret solsikkeolie, jordnøddeolie og rapsolie. Rapsolie er særligt velegnet. Der findes også blandingsprodukter, altså olie, der består af en blanding af forskellige typer olie, der er velegnet til friture. De sælges ofte under navnet "Fritureolie".
  • For at få appelsinjuice nok til en portion (2 personer) skal du bruge ca. 2 appelsiner.
  • Når du frituresteger er det vigtigt, at du har et låg klar som passer til gryden. I tilfælde af at der går ild i olien, så skynder du dig at komme låg på gryden for derved at kvæle ilden. Du skal hereefter slukke for kogepladen. Du må under ingen omstændigheder kommee vand på.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 872kcalKulhydrater: 91gProtein: 42gFedt: 37gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 21gTransfedt: 0.2gKolesterol: 260mgNatrium: 2.644mgKalium: 894mgFiber: 2gSukker: 36gVitamin A: 799IUVitamin C: 29mgCalcium: 92mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering